30 MART: SONUN BAŞLANGICI MI?

Yaşam biçimine müdahale edilen,özgürlükleri kısıtlanan,düşman kamplara bölünmek istenen,aşağılanan halkımız Pazar günü bütün bunların hesabını sorabilir.30 Mart seçimleri sonun başlangıcı olabilir.Bunu,şu verilere dayanarak söylüyorum:

1-Kılıçdaroğlu meydanlarda kesin konuştu.Erdoğan’ı her yerde “hırsızlık”la suçladı.Bu ağır suçlamayı Erdoğan yargıya taşımadı, taşıyamadı.Kılıçdaroğlu şunu da söyledi:”Erdoğan kaçsa da onu bulup getirip Yüce Divan’a göndereceğim.”Bu suçlamalara Erdoğan,masum bir insanın vermesi gereken cevabı da vermedi.

2-Erdoğan’ın,12 yıllık suç ortağına karşı üç aydır yürüttüğü linç kampanyasından rahatsız olan Gülenciler Erdoğan’dan desteklerini çektiler.Bu,Erzurum mitinginde açıkça görüldü.

3-Erdoğan,halk desteğini yitirmediğini İzmir’den tüm Türkiye’ye göstermek için,birçok ilden İzmir’e otobüslerle insan taşıdı.Erdoğan’ın İzmir Belediye Başkan adayı Binali,bu insanlara hitaben konuşmasına,”İzmir’e hoş geldiniz” diyerek başladı.

4-Baykal’a düzenlenen kaset komplosunun faili ortaya çıktı.

5-Türkiye’den Suriye içlerine gönderilen El Kaideci teröristleri takip eden Suriye uçağı düşürüldü.

6-Twıtter kapatıldı.

7-Ankara’da CHP’lilere yönelik provokasyonlara sessiz kalındı.Bunlar,30 Martın,sonun başlangıcı olacağının göstergeleridir.

Ayrıca Erdoğan’ın meydanlarda herkesle kavgaya tutuşması,öfke küpü halinde herkese saldırması da onun,kendisini bekleyen tehlikenin farkına vardığının bir diğer göstergesidir.

17 Aralıktan bu yana Erdoğan’ın aldığı kararlara,alel acele çıkardığı anti-demokratik yasalara ve davranışlarına bakıldığında onun korku,telaş içine girdiği görülüyor.Bu ruh haliyle o,çelişkilere düşüyor,tutarsızlıklar sergiliyor.Gülen’in,Hz.muhammed’i rüyasında gördüğünü söylemesini Şiya tavrı olarak görüyor.Ona sahte Peygamber,alim müsveddesi diye hakaret ediyor.Ama rüşvet aldığı gerekçesiyle azlettiği Bakanının Allah’ın kelamını,”Bakara-makara”diye alaya almasından hiç rahatsız olmuyor.

Halk bu ikiyüzlü tavrı affetmeyeceğinden Erdoğan için 30 Mart, sonun başlangıcı olabilir.O,12 yıldır her seçim arifesinde kapı kapı dolaşarak AKP’ye oy isteyen ablaları,bu seçim döneminde evlerine sokmamalarını istiyor tartarlarından.12 yıldır her seçimde kendisi için çalışan kadınları bu seçimde kendisi için çalışmayacakları için onları hain ilan ediyor.

Ortadoğu İslam dünyasından tecrit edilen,medeni dünyayla da bağları kopan Erdoğan,şu anda içte ve dışta yalnızdır.Bu psikoloji onu otoriterleştiriyor.Bir zamanların güçlü adamı olarak bugün düştüğü aciz durum ona yanlışlıklar yaptırıyor.Yanlış yaptıkça kitleler isyan ediyor.Bu da onu öfke küpüne döndürüyor.

İşte Erdoğan 30 Mart seçimlerine bu durumda giriyor.O nedenle bu seçim onun için sonun başlangıcı olabilir. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi