İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

AJİTASYON VE GÜNDEM DEĞİŞTİRME

AJİTASYON VE GÜNDEM DEĞİŞTİRME

 

Kabul etmek gerekir ki Sayın Erdoğan’ın her seçimde toplumda heyecan ve dalgalanma yaratan argümanlar bularak mevcut gündemi değiştirme halkı ajite etme konusunda takdir edilecek becerileri olan bir propaganda ekibi var.

 

Bir seçim öncesi muhtıra yayınlatmak bir başka seçimde yıllardır askeri ve ticari birliktelik içinde ve ABD. koltuğunda iki ülke olduğumuz İsrail devlet başkanına wan münit çekip öne çıktığı gibi bu seçim öncesinde de CHP’nin aile sigortası ve 41 proje ile halka indiği insanların bu projeleri anlamaya başlayıp CHP’ye yöneldiği sırada yeni bir ajitasyon aracı olarak 1994 yılında DSP’den İstanbul belediye başkan adayı olan Necdet Özkan’ın seçim bildirgesinde yer alan ve Ecevit’in basın toplantısıyla açıkladığı maliyet ekonomik sosyal yarar uluslararası anlaşmalar boyutu düşünüldükten sonra dillendirilmeyen bu proje alıntımı çalıntımı ne sayarsak sayalım Tayyip Erdoğan tarafından çılgın proje sansasyonu ile açıklanarak bizde de heyecan uyandırdığına göre amacına ulaşmıştır ve uzun süre konuşulacaktır.

 

Bu çılgın proje(!) CHP’nin halkın tam anlamaya çalıştığı projelerini gölgeleyecek gündemi değiştirecektir. Bu saatten sonra 2–3 yıl fizibilitesi sosyal ve ekonomik yararı 1936 da imzalanan Montrö anlaşmasına göre sorun yaratıp yaratmayacağı boğazlardan parasız serbest geçiş hakkı olan uluslar arası gemilerin illa para vererek bu boğazdan geçeceksiniz gibi dayatmalara uyup uymayacakları, uyulmaması halinde yaptırımın ne olacağı kanal çevresindeki doğal dengenin bozulup bozulmayacağı su havzalarına etkisini ne olacağı gibi tüm enstrümanların değerlendirilmesi de bir 4–5 yıl sürer birkaç seçim daha hayal tacirliği yapılır neticede yapılması büyük getirim sağlayacağı anlaşıldığında da hayata geçirilebilir.

 

Amaca ulaşmak için papaz elbisesi giyerim diyen zihniyet için engel yoktur. İnsan hayal ettiği kadar yaşarmış umut fakirin ekmeği ye Mehmet ye demiş şair. İstanbul deprem şehri her gün ölüm korkusuyla yatıp kalkan 15 milyon insan yaşıyor bu kentte. Öncelik bu insanların ölmeden sağlıklı ve depreme dayanıklı konutlarda oturması olması gerekirken fantezi olsun diye hayal projeler açıklamayı anlamak zordur. İstanbul da secimi kazanan Türkiye’yi almış demektir. Anlaşılan o ki bu iktidar güneydoğuyu ilk açılım projesiyle Habur karşılama törenleriyle bu gün gelinen noktada polisin kurşunlanıp tokatlandığı sokak ortasında sivil giyimli askerlerin şehit edildiği silaha taşa Molotof kokteyllerine devlet dairelerini bankaları içindekilerle birlikte yakma girişimlerine panzerin üstüne çıkıp nutuk atmalara devlete açıkça küfür eden Türk bayrağını indirip PKK. bayrağı açanlara ses çıkarmayan seçim konuşmalarında ayıp olmasın kabilinden birkaç söz eden sayın Erdoğan o bölgeleri kafasından çıkarmış.Oradaki ekonomik yapıyı yaşam koşullarını düzeltmek işsizliği çözmek birlik beraberliği yeniden sağlayıp bölünmeyi önlemek için 3-5 milyar doları gözden çıkaramazken İstanbul için 20 milyar dolarlık proje açıklıyor.CHP’nin 3-4 milyar dolar maliyetli ve refahı yaygınlaştıracak projesi için parayı nerden bulacaksın bu hayali projedir derken kendisinin kanal İstanbul projesi için 20 milyar doları nerden bulacağını bu millet kendisine sormalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi