AKP’Yİ KİM KORUYOR?

AKP bu zamana dek -Gezi olayları hariç- bu denli ağır bir vurgun yemedi.Travma öylesine  ağır ki AKP hala şaşkın,sendeliyor.Bu yolsuzluk operasyonu  AKP’yi neden bu kadar sarstı? İktidarda olan AKP,muhalefete böyle bir operasyon düzenleseydi bu kadar sansasyon yaratır mıydı? Hayır!
Nitekim AKP iktidarda  olduğu 11 yılda muhalif belediyelere,işadamlarına sayısız operasyonlar düzenledi.Onları itibarsızlaştırmak için çok şey yaptı fakat bu operasyonun kendini yıprattığı kadar AKP onları yıpratamadı.AKP bu operasyonla çok yıprandı.Çünkü iktidardır.Bütün kurumlar elinde. ”% 50 oyum var” deyip böbürleniyor da. Buna rağmen,yolsuzluk yaptığı iddiasıyla operasyona maruz kalıyor.Bakanlarının çocukları,üst düzey bürokratları,Belediye Başkanları gözaltına alınıyorlar.

ÇETE SALDIRISI MI BU?
Deniyor ki çeteler bize saldırdı.Bu yolsuzluk operasyonu karşısında denecek laf mıdır bu?Kim bu çeteler?Kim kastediliyor?Eğer operasyonu çetelerin işi olarak görürseniz,Savcıyı da çetelerin parçası yapmış olursunuz. Aynı savcının daha önce yaptıklarına alkış tutuluyordu.O zaman çeteden falan hiç söz edilmedi.Elbetteki önümüzdeki günlerde bu hususlar aydınlığa çıkacaktır.Bu aşamada biz,medyanın operasyonu nasıl verdiği hususuna değinmek istiyoruz.
AKP’de bomba etkisi yapan bu operasyonu penguenci yandaş medya,ilk gün Hazretin ağzına bakıp susarak geçirdi.Onun tutumunu,işaretini bekledi.İkinci günse olayı;
”Derin Operasyon,Vaiz Lobisi,kaset Olmadı…” gibi çarpık manşetlerle verdi.Yani olayı,yolsuzluk olayı olarak değil de,Hocanın Erdoğan’a saldırısı olarak,hatta uluslararası çetelerin işi olarak sunmaya çalıştı.

CUMHURİYET'İN  BAKIŞI
Gezi olayında penguenlere sarılan güdümlü medyanın bu olayda da konuyu çarpıtması normaldi.Normal olmayan,kimi muhalif basın organlarının bu olayı,Tarikatla Erdoğan arasındaki kayıkçı kavgasıymış gibi vermeleridir.Hele AKP’de deprem etkisi yaratan operasyonu,Pensilvanya’nın  Erdoğan’dan öç alma hareketiymiş  gibi sunan Cumhuriyet’in 2.günkü manşeti evlere şenlikti:
“Cemaat Şah Dedi. Pimi Çektiler!
Cumhuriyet operasyonu, Pensilvanya’yla Erdoğan arasındaki kavgaymış gibi sunan  bu manşeti bilerek mi attı yoksa olayı ilk etapta kavrayamadığından mı attı bilinmez.Ne olursa olsun Cumhuriyet’in yaptığı hataydı çünkü bu yaklaşımıyla Cumhuriyet operasyonu,tarikatın Erdoğan’dan öç alma hareketi gibi sunmuş oldu.Manşetin çağrıştırdığı anlam buydu.Cumhuriyet,kendince pragmatik davranıp ikisini birden silkelemek amacıyla bu manşeti atmış da olabilirdi ki öyleyse de yanlıştı.Cumhuriyet bu tür yanlışlıkları sık yapıyor.Bahçeli’nin yaptığını  yapıyor yani.Bu başlıkla da bunu yapmıştır.Olayı,AKP’nin yolsuzluk iddiasına  yönelik operasyon olarak verme becerisini gösterememiştir.
İlla birileri Erdoğan’ın imdadına yetişiyor.Ne hikmetse Bahçeli ilk kez bu olayda Erdoğan’a can simidi atmadı.Ona hamilik yapmadı.Operasyonu,Erdoğan’la Gülen arasındaki kavga olarak değil,yolsuzluğun üstüne gidilen kriminal bir olay olarak gördüğünü söyledi.Ama Bahçeli’nin görevini bu kez ne yazık ki Cumhuriyet yaptı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi