Mehmet Mert

Mehmet Mert

Alkışlanacak basın dostu başkan Edirne'den çıktı!

Alkışlanacak basın dostu başkan Edirne'den çıktı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan kentteki yerel gazetelere büyük destek.
Edirne'de yayın yapan 8 adet vasıflı gazetelerden her gün 250 adet satın alarak, bu gazeteleri restoranlara, kafelere, kuaförlere dağıtan Başkanı Recep Gürkan'ın bu davranışının ülkemizdeki bir çok belediye başkanına örnek olmasını diliyoruz.
*
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Edirne'deki basın emekçileriyle araya geldiği toplantıda bu kararını açıklayan ve hemen uygulamaya geçen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ellerim acıyıncaya kadar alkışlıyorum.
*
''Gazetecilik bu ülkede zor, gazetelerimiz ayakta kalabilmek için, yayınlarını sürdürebilmek için, günlük çıkabilmek için gerçekten çok zor şartlarda mücadele ediyorlar. Biz bunun farkındayız. Biz gazetelere destek olmaya çalışsak da bunlarında çok da yeterli olmadığının farkındayız. Demokrasinin gelişmesi ve halkın özgür haber alabilmesi için yerel gazetelerin yayın hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam etmeleri gerekiyor.'' Diye de sözlerini sürdüren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı 2016 yılının basın dostu ilan ediyorum.
*
Kendisini İYGAD'ın bir toplantısına davet etmeyi ve bu hizmetin olabildiğince çok daha geniş kitlelere duyurulması gerektiğini düşünüyorum.
Dün yine bu anlamda bir basın dostu STK üyesi ile birlikteydik.
Kars Ardahan Iğdır'lı İş Adamları Derneği de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü unutmayarak bölgemizde görev yapan gazetecileri kahvaltıda ağırladı.
Dernek Başkanı Orhan Gökçe ve yönetim kurulu üyelerine bu nazik düşüncelerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.
*
Dünkü KAISİAD kahvaltısında konuşma yaparken aslında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın hergün yerel gazetecilerden 250'şer adet satın alıp dağıttırdığı aklıma geldi ama bunu konuşmamda söylememe gereği duydum.
Konuşmamda daha çok kim ne iş yaparsa yapsın işinin hakkını vermesi gerektiğinden, işini ahlaklı yapması gerektiğinden, iyi eğitim alarak, donanımlı birey olarak, iyi ilişkiler kurarak yapılan işlerde daha çok başarı geldiğinden falan bahsettim.
*
Tabi ki sözlerimin arasında yeri geldiğinde 'güzide basın mensupları' diyenlerin bu hitaplarının sözde değil özde olarak da gerçekleşmesi gerektiğini, biz gazetecilerin en büyük destekçilerinin okurları ve basın dostu iş adamları olduğunu, bu durumun böyle bilinerek dikkate alınması gerektiğinden bahsettim.
*
Hadi buyurun şimdi.
Bir tarafta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan gibi her gün yerel gazetelerden 250'şer adet gazete satın alıp halka dağıttıranlar.
Diğer tarafta gazetecileri belediye meclis toplantısına sokmamaya çalışanlar.
Bir tarafta KAISİAD gibi gazetecilerin gününü unutmayarak onlar için program tertipleyip ikramda bulunan STK temsilcileri diğer tarafta ellerinden geldikçe gazetecilerin sağlıklı şekilde görev yapmalarına engel olmaya çalışan bazı siyasiler, politikacılar, STK yöneticileri.
*
Her iki kesim de bizim insanımız.
Her iki kesim de bu ülke insanı.
Her iki kesim de bizlerin, tanıdığı, bildiği, seçimlerde oy verdiği, yeri geldiğinde taktir ettiği, örnek aldığı kişiler.
Buyurun buradan yakın şimdi.
Bir tarafta ellerimiz kanayıncaya kadar alkışlamamız gereken davranışlar, diğer tarafta, elimize geçtiklerinde param parça etmeyi düşünmemize sebep olan davranışı sergileyenler.
*
İyiler ve iyi olmayanlar.
İyi davranış sergileyenler ve sergile(ye)meyenler.
İyiyi hedefleyenler ve kötülükten beslenenler.
İyi insanlar ve iyilikten uzak insanlar.
Zaten hep öyle olmuyor mu!
Her kesimde.
Her meslekte.
Her zaman diliminde.
Umarız ve dileriz ki; iyiler çoğalır, iyi olmayanlar her geçen gün daha aza iner.
İyi ve güzel hizmet üretenler de keza öyle.
Bugün bir il belediye başkanı kentte yayın yapan yerel gazetelerden belediye bütçesi ile satın alıp dağıtmayı düşünüyorsa bu iyi bir harekettir.
Yarın bir belediye başkanı da kentte hizmet veren bir esnafa, bir sanatkara, bir emekçiye, bir sanatçıya benzer destek de bulunursa onu da alkışlarız.
Hem de ellerimiz kanayıncaya kadar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi