Geleneksel kukla sanatı festivalde can buldu

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan ülkelerin sanat elçileri, Kültürpark’taki sevgi bahçesine barış ve kardeşlik tohumu ekti.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu, CHP önceki dönem milletvekili Süleyman Çelebi, belediye meclis üyeleri ve 37 ülkeden gelen sanat elçileri katıldı.


 “Sevgi Birbirimize Barış Hepimize”


 “Sevgi Birbirimize Barış Hepimize” sloganıyla 17 yıldır tüm dünyaya sevgi, kardeşlik ve barış mesajları veren Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında festivale katılan 37 ülkenin gençleri, sevgi bahçesi oluşturarak, barış kütüğüne ülkelerinin plaketlerini çaktılar.

“En çok barış ve sevgiye ihtiyacımız var”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu dünyanın en çok sevgi, barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunun altını çizerek; “17 yıldır Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde dünyanın dört bir yanından gelen gençlerimizi ağırladık ve onlarla Büyükçekmece’den tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdik” ifadesini kullandı.


17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde yapılan “Uluslararası Kukla Festivali”ne ilgi büyük oldu.

Küratörlüğünü Kukla Sanatçısı Çağlayan Sevinçer’in yaptığı festivale Bulgaristan, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin saygın kukla sanatçıları katıldı.


Katılım yoğun oldu


Kültürpark Müce’de gerçekleşen Uluslararası Kukla Festivali’nin açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Almanya CDU Milletvekili Oliver Wittke, Makedonya Struga Belediye Başkanı Ziadin Sela, Güney Kore Cheonan Belediye Başkan Vekili Cheol-mo Seo, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.


Kukla fenomeni Pepe!


Serginin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından kukla sanatçısı ve küratör Çağlayan Sevinç tarafından sergide yer alan dünya kukla sanatında hafızalarda yer etmiş kuklaların yapımı ve tarihçesi hakkında bilgi verdi. Sergide en çok ilgi gören Ruse Ferre&Daniel Raffel tarafından yaratılan kukla sanatının fenomeni Pepe’nin Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile diyalogları davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Başkan Akgün, Uluslar arası Kukla Festivali’ne katılan ülkelerin temsilcilerine teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.


Unutulmaya yüz tutan el sanatları Büyükçekmece’de yaşatılıyor


Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen “Uluslararası El Sanatları Sergisi” 14 ülkeden sanatçının göz nuru el emeği eserlerine ev sahipliği yaptı.


Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Uluslararası El Sanatları Sergisi” birbirinden eşsiz ve değerde zanaat ve zanatkarı Büyükçekmece Kervansaray’da buluşturdu.


Çok sayıda sanatsever katıldı


Serginin açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Alman CDU Partisi Milletvekili Oliver Wittke, CHP önceki dönem milletvekili Süleyman Çelebi, Makedonya Struga Belediye Başkanı Ziadin Sela, Güney Kore Cheonan Belediye Başkan Vekili Cheol-mo Seo, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.


“Korumaya ve yaşatmaya kararlıyız”


Serginin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, el sanatlarının dünyadaki ve Türkiye’deki en son ustalarını Büyükçekmece’de buluşturarak, unutulmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Sergi Küratörü Uğur Bent Türker, halk kültürü ve el sanatlarımızın zenginliğinin ulusumuzun yaşadığı coğrafyalardan ve büyük tarihsel olaylardan ortaya çıktığını hatırlatarak, bu değerlerimizi korumaya ve yaşatmaya kararlı olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından Uluslararası El Sanatları Sergisi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve yabancı konukları sergiyi gezerek sanatkarlardan eserleri hakkında bilgi aldılar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Büyükçekmece Haberleri