“170 PKK'lı Terörist Teslim Oldu“

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu yıl şu ana kadar 170 civarında teröristin teslim olduğunu, terörle mücadelenin sürdüğünü belirterek, ''Biz mücadele etmiyoruz. Onlar bizi mücadeleye mecbur kılıyor'' dedi.

İçişleri Bakanı Şahin, 2012 yılı içinde kendiliğinden teslim olan PKK'lı terörist sayının 170 olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakan İdris Naim Şahin, Pkk'dan kaçanların daha çok Kuzey Irak'tan gelip güvenlik güçlerine teslim olanlardan oluştuğunu ama yurt içinden de teslim olan Pkk'lı sayısında bir artış olduğunu kaydetti.

BİNGÖL'DE ÇATIŞMA, 8 Pkk'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl Valiliği, Genç İlçesi kırsalında Pkk'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen ve 2 gün süren operasyonlarda 7'si ölü, 1'i sağ olmak üzere 8 Pkk'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Etkisiz hale getirilen Pkk'lıların 4'ünün kadın olduğu belirtildi.

Valilik, İl Jandarma Komutanlığı'nda Genç'in Suveren ve Servi kırsalında iş ocaklarını ve demiryollarına yönelik eylem yapan bir bölücü terör örgütü mensubunun Doğanlı Mahallesi sınırları içinde barındığı istihbaratının edinildiğini belirtti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Hareket Timleri 23 Kasım 2012 günü saat 19.30 sıralarında taarruz helikopterleri himayesinde havadan bölgeye sevk edilmiştir. İcra edilen operasyonda, 23 Kasım 2012 günü saat 22.30 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılmış, Jandarma Özel Harekat Timlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren bölücü terör örgütü mensupları ile silahlı çatışma yaşanmıştır.

İcra edilen operasyonun devamında 24 Kasım 2012 günü saat 06.00'dan itibaren bölgeye Jandarma Özel Harekat Taburunun tamamı ile Jandarma Komando Taburu ve Piyade Komando Taburu havadan sevk edilmiştir. Bölgede icra edilen arazi araması esnasında Jandarma Özel Harekat Timlerince bir gün önce meydana gelen çatışmada ölen 2 terörist ele geçirilmiş, operasyonun devamında aynı gün saat 14.00 sıralarında Jandarma Özel Hareket Timleri teröristlerle tekrar sıcak temas sağlamıştır. Yapılan teslim ol çağrılarına ateşle karşılık veren 5'i ölü, 1'i sağ olmak üzere 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu faaliyete paralel olarak Jandarma Komando Timleri tarafından aynı bölgede icra edilen operasyonda kış üslenmesi için hazırlanmış içerisinde mutfak, tuvalet, yemekhane, çalışma yeri bulunan (5) odalı 15x20 metre ebadında sığınak bulunmuştur. 23-24 Kasım 2012 tarihlerinde icra edilen operasyon sonucunda 4'ü kadın, 3'ü erkek olmak üzere toplam 7 terörist ölü, 1 terörist sağ olarak etkisiz hale getirilmiştir."

PKK'LILARIN 3. ÜLKEYE GÖNDERİLMESİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Bizim derdimiz terörün bitmesi, silahların bırakılması, artık yeni şehitlerin gelmemesi, kanın durması, gözyaşının dinmesi, o zaman bunu sağlayacak nedir? silahların bırakılmasıdır'' dedi.

Gazetecilerin, ''Pkk'lıların 3. bir ülkeye gönderilmesi'' ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de Bozdağ, 30 yıla yakındır terörle mücadele edildiğini anımsattı.

Terörle mücadele edenlerin temel hedefinin terörün bitmesi ve terör örgütünün etkisiz hale getirilmesi olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

''Bizim temel hedefimiz budur. Sayın Başbakanımızın da söylediği, terörün silahları bırakması halinde gündeme gelebilecek bir konudur. Yani terör örgütü bugün 'ben silahları bırakıyorum artık terör yapmaktan vazgeçtim' dediği zaman elbette bu konuda değerlendirmeler yapılabilir. Bu konuda elbet adımlar atılabilir. Bizim derdimiz terörün bitmesi, silahların bırakılması, artık yeni şehitlerin gelmemesi, kanın durması, göz yaşının dinmesi, o zaman bunu sağlayacak nedir silahların bırakılmasıdır. Susturulması değil, çünkü silah susarsa bir zaman sonra yeniden ateşlenebilir, yeniden terör başlayabilir. O yüzden susması değil, silahların tamamen bırakılması, teslim edilmesidir. Böyle bir sonuç olduğu taktirde elbette bu sonuca göre yeni adımlar atılabilir. Sayın Başbakanımızın söylediği de 'bazı kişilerin başka ülkelere gitmesi mümkün olabilir' şeklinde bu noktada bir değerlendirmesi var. Eğer terör örgütü silahları bırakırsa, teslim ederse, zannedersem Türk halkının yüzde 100'ü neredeyse Başbakanımızın bu dediğine, 'silahları bırakırlarsa siz de bu adımı atın, biz de sizi destekliyoruz' der. Tabi ideolojik siyaset yapan partiler hariç.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri