CHP MYK yenilenecek

Muhaliflerin kurultay ısrarı sürerken parti yönetimi TBMM’ye göre yeniden şekillenecek

CHP MYKde, TBMMnin açılmasının ardından bazı isimlerin TBMMdeki komsiyonlarda görev almasının beklendiği ve böylece MYKde de bir değişikliğe gidileceği ifade edildi. TBMMde CHP grubunda ve komisyonlarda görev alacak bazı isimlerin yerine milletvekili olmayan genel başkan yardımcılarının atanacağı belirtiliyor. CHPde muhalifler de yönetime baskı yapmaya devam ediyor. Berhan Şimşek, Canan Arıtman gibi yönetime muhalif isimler imza toplamaya başladı.

CHPnin milletvekili genel seçimlerinde aldığı yüzde 26lık oy oranının ardından başlayan tartışma son bulmuyor. Muhalif isimler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluna kurultay çağrısını yenilerken CHP yönetimi kurultaya gitmeyecek. Kurultayı sadece delegelerin 650 imzaya ulaşması durumunda toplayacak olan Kılıçdaroğlunun, toplanacak imzaları beklediği ifade edildi. Kılıçdaroğlunun bu hafta yapmayı düşündüğü il başkanları toplantısını delegelere baskı yapmamak amacıyla ileri bir tarihe ertelediği öğrenildi.

Kurultay için imza toplama çalışmalarına başlayan muhalif isimlerin, Kılıçdaroğlunun kurutaya giderek güvenoyu almasını istedikleri kaydedildi. Kurultayda genel başkan değişmese de Parti Meclisinin örgüt tabanından onay alması gerektiği görüşü muhalifler tarafından gündeme getirildi. Seçim sonuçlarının başarısızlık olduğunu ileri süren Canan Arıtman, Genel Başkan seçimli kurultayı toplamalı. Taban CHP katlarına çıkmalı. En azından yeni PM seçimi yapılmalıdedi. Şahin Mengü de yönetimin güven tazelemesi gerektiğini savundu. Kurultay için bazı delegeler imza vermeyi kabul ederken birçok delegenin de 6 ayda bir genel başkan değişmez”, “Kurultay partiye zarar verirdiyerek bu talepleri geri çevirdikleri öğrenildi.

Kurultay için şu ana kadar yaklaşık 100 kişiye ulaşılabildiği de öğrenildi. Kurultaya sıcak bakmayan Kılıçdaroğlunun ilk olarak tüzüğü değiştirmek için çalışmaları başlattığı ve öncelikli olarak tüzük kurultayını toplamayı istediği de öğrenildi. Önceki günkü MYK’de gündeme gelen konuda parti yönetimi uzlaşma sağladı. Yeni tüzükle PMnin çarşaf liste ile seçileceği ve 80 olan sayının düşürüleceği ifade edildi.

CHP MYKnin de TBMMnin açılmasının ardından değişeceği kaydedildi. Bazı isimlerin TBMM grubuna, komisyonlara kaydırılacağı belirtildi. Genel Başkan Yardımcısı Engin Altayın Grup Başkanvekili olacağı kulislerde konuşuluyor. Altayın yanı sıra Konya Milletvekili Atilla Kartın da grup başkanvekilliğine getirilmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri