Fransa'da yeni mutasyon paniği: Tespit edilemiyor

Fransız Bölgesel Sağlık Müdürlüğü, Bretagne bölgesinde 8 kişide aniden ortaya çıkan Kovid-19 varyantın PCR testlerde tespit edilemedi.

Sağlık Genel Müdürlüğü, söz konusu 8 kişide Kovid-19 enfeksiyonunu düşündüren tipik semptomlar görüldüğünü nazofaringeal örneklerde RT-PCR testlerin neticesinde negatif çıktı. Seroloji ya da derin solunum örneklerinde PCR testleri pozitif çıktı.

Euro News'in haberine göre Sağlık Genel Müdürlüğü, doktorlara göndermiş olduğu yazıda, "bu varyantın alt tanıya yol açan virolojik testler tarafından tanınmamasına sebep olup olmayacağını belirlemek için çalışmalar yapılıyor."

Vakaların yüzde 60'ı mutasyonlu virüs kaynaklı

Fransa’da vakalar giderek hızla artmaya devam ederken, Başbakan Jean Castex geçen hafta, İngiltere kaynaklı Kovid-19’un mutasyonlu türünün vakaların yüzde 60’ını oluşturduğunu söylemişti.

Yapılan ilk araştırmalar sonrası söz konusu varyantın orijinal virüsten daha hızlı bulaşıcı ve öldürücü olmadığı belirtildi.

Fransa'da vakalar giderek hızla artıyor

Fransa'da Kovid-19 salgınında 15 Mart 2021 tarihi itibariyle 333 kişi yaşamını yitirdi.

Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı 6 bin 471 artışla 4 milyon 78 bin 133'e yükseldi.

Mutasyon nedir?

Virüslerin çoğalma esnasında kendi genetik bilgilerini kopyalarken yaşanan rastgele değişime mutasyon adı verilmekte ve bu doğal bir olay.

Dünya Sağlık Örgütü, varyantı "bir ya da birkaç yeni mutasyona" sahip bir virüs olarak tanımlıyor.

Virüs ne kadar çok insana bulaşırsa o kadar çok mutasyona uğrama fırsatı yakalıyor, uzmanlar SARS-CoV-2'nin nispeten daha yavaş mutasyon geçirdiğini ve dolayısıyla daha stabil olduğunu söylüyor.

Kaynak: Euro News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri