PKK'nın Yurt İçi ve Yurt Dışındaki 28 Noktası Bombalandı

PKK'ya yönelik Dağlıca saldırısından sonra başlatılan hava operasyonu sürüyor. Diyarbakır'dan kalkan 15 savaş uçağı, PKK'nın yurt içi ve yurt dışındaki 28 noktasını bombaladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütü PKK'ya yönelik Dağlıca saldırısından sonra başlattığı hava operasyonu sürüyor. Diyarbakır'dan kalkan 15 savaş uçağı, örgütün yurt içi ve yurtdışındaki 28 noktasını bombaladı.

2. HAVA HAREKATI

TSK'nın, terör örgütü PKK'nın yurtiçi ve yurtdışındaki varlığına yönelik başlattığı hava operasyonu sürüyor. Dün gece yarısı saat 23.00 ile 05.00 arasında, 53 savaş uçağı ile örgütün Kuzey Irak'ta bulunan Kandil, Hakurk, Metina, Basyan, Gare ve Zap bölgelerindeki kamplarını vuran TSK, bugün akşam saatlerinde ikinci bir hava harekatı başlattı.

15 UÇAK 28 HEDEFİ BOMBALADI

Bu çerçevede, Diyarbakır'dan kalkan 15 savaş uçağı, örgütün başta Kuzey Irak'takiler olmak üzere, Hakkari ve Şırnak kırsalındaki kamplarını bombaladı. Uçakların, toplam 28 hedefi vurduğu öğrenildi. Savaş uçakları, operasyonun ardından başarılı bir şekilde üstlerine döndü.

GÖREV ARKADAŞLARININ İNTİKAMINI ALDILAR

Öte yandan Dağlıca şehitlerinin acısıyla kavrulan 17 kişilik bordo-bereli timi vardı. Gözlerini karartılar, telsizlerini kapattılar, canları pahasına soluğu Dağlıca'da aldılar. Onlar, askerlerini yalnız bırakmamak için girdiği çatışmada şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın, eski görev arkadaşları bordo berelilerdi.

KAYBOLDU SANILDILAR

Dağlıca Tabur Komutanı Çelikcan, Özel Kuvvetler'de bordo bereliyken, kurmaylık sınavını kazanmış, geçen hafta da yarbaylık rütbesine terfi etmişti. Eski görev arkadaşları, yiğit yarbay ve kahraman askerlerinin kanını yerde bırakmamak için 17 kişilik Tim'le Dağlıca'da terörist avına çıktı.

Helikopter ile bölgeye bırakıldıktan sonra, üstlerinden "Dön" emri almamak için telsizlerini kapatan bordo berelilerin kayboldukları sanıldı. Oysa ki, onlar o saatlerde yüzlerce teröristle sıcak çatışmanın içindeydi.

ELİ BOŞ DÖNMEDİLER

Hava sisli ve yağmurluydu. Ama kahramanlar kararlıydı, her zamanki gibi yine "Ölmek var, dönmek yok"tu... Yemin etmişlerdi, elleri boş dönmeyeceklerdi. Öyle de oldu. Sınırı geçen 17 bordo bereli, arkalarında 73 PKK'lının cesedini bırakmış, 25'ini de sağ olarak yakalamıştı.

Önceki gece bir türlü irtibat kurulamayan bordo berelilere dün ulaşıldı. Hepsi sapasağlam, aslan gibiydi. Hiçbir zayiat vermemişler, birbirlerine söz verdikleri gibi Dağlıca şehitlerinin intikamını misliyle almışlardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri