Hayaller ve gerçekte olanlar!

Mehmet Mert

 Sosyal medya sağ olsun. Ne zaman sıkışsak imdadımıza yetişiyor. Günlük yazımı yazmaya başlayayım derken hangi konudan gideyim diye düşündüğümde bilgisayarımda bir fotoğraf gördüm. Hayaller; Van Persie, gerçekler; tam tersi! Hadi bakalım bunlarda benim hayallerim ve gerçekte olanlar!

*
Hayaller; dünyanın başkenti İstanbul'da yaşamak, gerçekte olan; dünyanın trafik rezaleti yaşanan şehirde yaşamak!
*
Hayaller; günde 10 milyon satan gazetede yazmak, gerçekte olan; 20 milyon nüfuslu şehirde günlük 8 bin 500 adet basılıp, elden abone ve YAY-SAT tarafından dağıtımı yapılmasına rağmen sadece 7600 adet satan gazetede yazmak!
*
Hayaller; aylık 10 bin dolarlık gelire sahip olmak, gerçekte olan; borç harç içinde yüzerek geçinmeye çalışmak!
*
Hayaller; Cem Boyner ile ortak olmak, gerçekte olan; Ali Tarakçı ile ortak olmak!
*
Hayaller; Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı, gerçekte olan; İYGAD başkanlığı!
*
Hayaller; en az 15 odalı, havuzlu, otoparklı, deniz manzaralı, 300-400 m2 evde yaşamak, gerçekte olan; otoparkı yok, havuzu yok, kapıcısı yok mahalle arası evde yaşamak!
*
Hayaller; boy 1.85, kilo 75, gözler mavi, vücut sportmen, gerçekte olan; 170 boylarında kara kuru bir herif!
*
Hayaller; kendi matbaası ve tesisleri olan, yüzlerce çalışanı olan, milyarlık cirosu olan bir gazetenin patronu olmak, gerçekler; belediye dükkanında kiralık, 15-20 çalışanı olan kendi yağı ile kavrulmaya çalışan bir gazetenin ortaklığı!
*
Hayaller; kişi başına düşen yıllık milli gelir ortalaması 100 bin olan bir ülkede yaşamak, gerçekte olan; kişi başına düşen yıllık milli gelir ortalaması bin, ikibin bin olan bir ülkede yaşamak!
*
Hayaller; insan haklarına, çevreye, doğaya, kadına, barışa, sevgiye sahip çıkılan bir ülkede yaşamak. Gerçekte olan; her gün çatışmaların yaşadığı, anaların ağladığı, ağaçların yok edildiği, kadınların işkence gördüğü, dövüldüğü bir ülkede yaşamak!
Hayaller; eğitim seviyesi üniversite olan bir ülkede yaşamak, gerçekte olan; 15 yıldan fazla üniversiteyi okumayan birisinin yönettiği bir ülkede yaşamak!
*
Hayaller; centilmenlik ortamında seçimlerin yaşadığı, siyaset yapıldığı bir ülkede yaşamak. Gerçekte olan; alçak, namussuz, şerefsiz, iğrenç, yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyen utanmaz, kaypak, hain, yavşak kelimelerinin önüne gelene kullanıldığı bir ortamda yaşamak!
*
Hayaller; spor müsabakalarında çoluk, çocuk maçlar gidip neşe içerisinde oradan ayrılmak. Gerçekte olan; bırakın çoluk çocuk maçlara gitmeyi, koruma eşliğinde bile statlara girmeye çekinmek!
*
Hayaller; prensip sahibi, ahlak sahibi, vicdan sahibi esnafın hizmet verdiği bir memlekette yaşamak. Gerçekte olan; müşteriyi kazıklamak için elinden geleni ardına koymayan esnafın barındığı bir memlekette yaşamak!
*
Hayaller; hasta kapıdan göründüğünde önce onun hastalığı ile ilgilenmeye çalışan bir hastanelere sahip olmak. Gerçekte olan; hasta can çekişerek hastaneye gelse de önce parası var mı yok mu ona bakan hastanelere sahip olmak!
*
Hayaller; yayınladığı haberin doğruluğunu araştıran, emin kaynaklardan öğrenen, daha sonra yayına veren bir medya dünyasının hizmet verdiği ortamda gazetecilik yapmak. Gerçekte olan; reytinge, satışa, asparagasa önem veren habercilik yapanların revaçta olduğu bir ortamda gazetecilik yapmak!
*
Hayaller; bu ve buna benzer köşe yazılarını okuyan okurların en az yarısı tarafından olumlu veya olumsuz eleştirilere maruz kalmak. Gerçekte olan; ayda senede bir okurun eleştirisini web veya sosyal medya üzerinden iletmesi!
*
Hayaller; dün şöyle veya böyle geride kaldı, yarın ne olacağız bilemiyoruz, bari bugünü doğru dürüst yaşamak. Gerçekte olan; yalan dünyayı boş verin ölümsüz dünya için neler yaptınız onlardan bahsedin!
*
Hayaller; aklıma geldikçe bu tür hayalleri sizlerle paylaşmak, gerçekte olan; verilen hangi söz tutuluyor ki!