‘Nar’a aşk, incir’e and olsun’ görücüye çıktı

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Kütahyalı sanatçı Suna Gürsoy Konuşlu’nun ‘Nar’a Aşk Olsun İncir’e And Olsun” isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

“Var olan tarifsiz güzellikleri tuvallerde yaşatmak, bu güzelliklerin farkında bile olmayan, görmeyen, göremeyen gözlere, gönüllere, yeni pencereler açmak için çıktım yola....” diyerek, sanata bakış açısını ifade eden Konuşlu’nun 10. kişisel sergisinin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptı. Açılışa, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği İstanbul Şube Başkanı Metin Bedir, Kütahyalı Dernek Başkanları ile sanatseverler katıldı.

‘Kutsal motifler taşıyor’

Açılışta yaptığı konuşmada, sergideki eserlerin özgünlüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçedeki kültür merkezlerinde pek çok sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “ Özgün ve kutsal anlamlarla yüklü motifler taşıyan özel bir sergiyle sanatseverlerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  İncir ve nar motifleri kutsal önem taşımasının yanı sıra sanatçımızın eserlerinde ayrı bir anlam kazanmış. Tüm sanatseverlerimizi bu özel sergiye bekliyoruz.” diyerek, sanatçıyı tebrik etti.

‘Gelenekselliğe hayranım’

Ressam Suna Gürsoy Konuşlu ise, 10. kişisel sergisini Küçükçekmece’de sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Eserlerinde incir ve nar motifleri kullanan sanatçı, ‘Osmanlı Devleti ve öncesinde nar motifleri bereket mesajı vermek amacıyla kullanılmıştır. Osmanlı Devleti de narı stilize ederek, kaftanlarda ve çinilerde kullanmıştır. Bereket, bolluk ve üretkenliği narla ifade etmişlerdir. Gelenekselliğe ve Osmanlıya hayranlığım var. Bu yüzden Osmanlıdaki eserler, o dönemden kalma hat yazılar, renklere varana kadar hepsini eserlerimde kullanıp, ‘Ben Türküm, geleneklerimi biliyorum’ mesajı vermek istedim. Zaten serginin isminde kullandığım ‘İncir’e And Olsun’ cümlesi de  Kuran-ı Kerim’den bir ayettir.’diye konuştu.

Açılışa katılan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça’da sergiyi gezerek, Ressam Konuşlu’dan eserlerle ilgili bilgi aldı.

Doğadan çeşitli nesneleri birer imgeye dönüştürerek yüzeylere aktaran sanatçının realist tarzda ürettiği,  incir, nar ve lale kompozisyonlarından oluşan 56 adet yağlıboya eseri, 13 Aralık’a kadar SKSM’de görülebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür - Sanat Haberleri