Deniz Baykal ve Önder Sav anlaştı

Yeni CHP’nin seçimde aldığı sonucu her yönüyle tartışan CHP’de beklenen oldu.
Seçimde alınan yüzde 26'lık sonucun ardından sonucu başarısızlık olarak gören eski tüfekler kurultay için gerekli uzlaşıyı sağladı. Ankara'da bu sabah yapılan toplantıda kurultay için imza sürecinin başlatılması yönünde karar alındığı öğrenildi.

BAYKAL VE SAV UZLAŞTI

Hedef Kılıçdaroğlu'nu değil Parti Meclisi'ni değiştirmek. Seçim sonrası Yeni CHP kadrosunun izlediği politikalara yönelik tavırlarını ortaya koyan Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Önceki Genel Sekreter Önder Sav'ın kurultay için uzlaşı sağladığı öğrenildi. İki eski dostun yüzyüze görüşmediği, kurmaylarının bu sabah bir araya gelerek kurultay için ortak imza toplanmasına karar verdikleri öğrenildi.

PAZARTESİ START VERİLECEK

Kurultay için Pazartesi günü resmen start verecek olan Yeni CHP muhalifleri ilk etapta partide genel başkanlık makamının tartışmaya açılmasını istemiyor. Seçim öncesi Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının partiden gönderdiği Deniz Baykal ve Önder Sav'a yakın kadroların yapılacak Parti Meclisi seçimiyle yeniden partide aktif hale getirilmesinin amaçlandığı kurultayda Kılıçdaroğlu'nun kabul etmemesi halinde genel başkan seçimine de gidilebileceği kaydediliyor.

AMAÇ EKSEN KAYMASINI DURDURMAK, CHP'NİN EKSENİNİ YERİNE GETİRMEK

Seçimde alınan başarısızlığı seçim öncesi yaşanan tasfiye süreçlerine bağlayan ve partinin ciddi anlamda bir eksen kayması ile karşı karşıya bırakılmasını şiddetle eleştiren Baykal ve Sav ekipleri, CHP'nin eksinini yerine getirmenin ancak Atatürkçü, ulusalcı kadroların yeniden göreve getirilmesiyle mümkün olduğuna vurgu yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun izlediği halkçı-devrimci politikalardan rahatsızlık duymayan ancak CHP'nin Atatürk'ün çizgisinden çıkmasını hiç onaylamayan muhalifler Kılıçdaroğlu'nun kalması halinde bile Yeni CHP olarak adlandırılan anlayışın partiye hakim olmaması gerektiğini, Yeni CHP anlayışının devamı halinde CHP'nin yerel seçimden de hezimetle çıkacağına vurgu yapıyor.

İMZA SORUNU YOK! EN AZ BİN İMZA BEKLENİYOR

Seçimden sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nu çağrı yaparak CHP'yi kurultaya götürmesini talep eden Baykal ve Sav ekibi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan umdukları yanıtı bulamayınca örgütteki güçlerinden yola çıkarak bu konuda ciddi bir adım attı. Doğrudan olmasa da kurmayları aracılığıyla görüşen CHP'nin iki önemli ismi, imza toplayarak kurultaya gitme ve Parti Meclisi'ni önemli ölçüde değiştirme konusunda uzlaştı.

Birkaç gündür süren görüşmelerin bu sabah sonuçlandığı, bir hafta içinde kurultay için gerekli 650 imzanın toplanacağı kaydediliyor. Kurultay delegelerini iyi tanıyan Sav ve o sürecin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın güçbirliğinin kurultay için gerekli imza sayısının çok üstünde bir sonuç elde edeceği yorumları yapılıyor. Sav ve Baykal'ın uzlaşmasının örgütte ciddi bir reaksiyon yaratması beklenirken, kurultay için yaklaşık 1300 delegeden bine yakının imza vermesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri