MHP: İtiraz ettik vekil sayımız 54 oldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, yaptıkları itirazlar sonucu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın seçim bölgesi olan İstanbul 1. Bölge’den 3’üncü sıradaki adayları Hayrettin Nuhoğlu’nun da TBMM’ye girdiğini söyledi.

Buna göre Ak Parti’nin Meclis’teki en genç milletvekili olması beklenen 1. Bölge 16’ncı sıradaki adayı Muhammet Bilal Macit (27), Parlamento dışında kalıyor. Bal, “MHP’ye ait olduğu halde diğer partilere yazılan veya iptal edilen oylarımızla ilgili itirazlar kabul edildi. TBMM’deki sandalye sayımız 54’e yükseldi” dedi. Bal, seçimi 634 oyla kaybettiği açıklanan Nuhoğlu’nun, itirazlar sonucu 820 oy farkla milletvekili seçilmeye hak kazandığını kaydetti.

840 oyumuzu kurtardık

Hayrettin Nuhoğlu da şunları söyledi: “137 oyla kaybetmiştim. Bugün (dün) Beykoz ve Adalar dışındaki ilçelerde itirazda bulunduk. 840 oyumuzu kurtardık. Kazandığım ortaya çıktı. Bunun tutanaklarını ilçe seçim kurulları netleştirdi, karara bağladı. Kararların yazılması işlemi saat 22.00’ye kadar sürdü. Sonuçta ilçe seçim kurulları görevleri gereği il seçim kurullarına bildiriyor. Ama biz işi sağlama bağlamak için bu tutanakları yazılı olarak aldık. Ve yarın sabah (bugün) il seçim kuruluna elden teslim edeceğiz. Ve il seçim kurulu da kararını verecek. Oylarımız MMP, Has Parti ve DYP’ye yazılmış.”

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri