Optimar'ın Ocak 2021 Seçim Anketi Sonuçları Açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karşısında Kim, Yüzde Kaç Oy Alır?

Optimar Araştırma Şirketi'nin Ocak ayı içerisinde yaptığı kapsamlı seçim anketinin sonuçları açıklandı. Son seçim anketine göre Türkiye'de siyasetin görünümü nasıl oluştu.

2021 Ocak döneminde Optimar Araştırma Şirketi tarafından yapılan kapsamlı seçim anketinin sonuçları açıklandı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısını bu anket sonuçlarına ayırdı.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU EKONOMİ!

Katılımcılara sorulan; “Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna verilen cevapların ilk sırasında yğzde 38.1 oy oranı ile ekonomi yer aldı. Ekonomiyi yüzde 24.8'lik oy oranı ile koronavirüs salgını takip etti. İşsizliği sorun olarak görenlerin oranı yüzde11.9 olarak açıklandı. Ekonomi ile işsizlik birleştiğinde ise Türkiye'de vatandaşın sorun olarak ilk sıraya koyduğu mesele ortaya çıkıyor.

SORUNLARI AK PARTİ ÇÖZER DİYENLERİN ORANI FAZLA

Ankette Türkiye'nin sorunlarını ifadeeden katılımcılara bu sorunları hangi parti çözer sorusu yöneltildi. AK Parti'nin sorunları çözeceğine inanların oranı yüzde 28.1, CHP'nin sorun çözücü olacağına inanların oranı yüzde 16.5 oldu.

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ ERDOĞAN

 Seçim anketinin en beğenilen siyasetçi kısmında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 31.1'lik oy oranı ile ilk sırada yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yüzde 8'lik oy oranı ile Selahattin Demirtaş takip etti. İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener yüzde 7.4 ile en beğenilen üçüncü siyasetçi olurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 7.1 oy oranı ile dördüncü sırada yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 6.5 oy oranı ile en beğenilen beşinci siyasetçi oldu.


CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ERDOĞAN KARŞISINDA KİM, YÜZDE KAÇ OY ALIR?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşılaştırmalı bir seçim anketi yapan Optimar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer adayları katılımcılara ikili eşleşme halinde teker teker sordu. İşte çıkan sonuçlar:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 43.5, Gül'ün oy oranı yüzde 20.3 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 36.1 çıktı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ali Babacan seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 45.1, Babacan'ın oy oranı yüzde 20.9 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 34.1 çıktı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 43.9, İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 35.2 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 20.8 çıktı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 45.8, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 27.2 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 27 çıktı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mansur Yavaş seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 43.1, Yavaş'ın oy oranı yüzde 31.8 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 25 çıktı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 43.8, Akşener'in oy oranı yüzde 30 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 26.2 çıktı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Muharrem İnce seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 45, İnce'nin oy oranı yüzde 28.6 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 26.4 çıktı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Selahattin Demirtaş seçim yarışı yaparsa Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51.8, Demirtaş'ın oy oranı yüzde 17 ve kararsızların oy oranı ise yüzde 31.2 çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri