Rakiplerinin desteğini aldı

CHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Aday Adayı Nurcan Şanlı, Avcılar Ezo Restoran'da verdiği kahvaltıyla partililer ve ilçe örgütleri ile biraraya geldi. Toplantıya CHP'nin 3'üncü Bölge adaylarının çoğunluğunun katılması Nurcan Şanlı'ya destek olarak a

Uzun yıllar CHP içerisinde yer alan ve Bahçeşehir Belediyesi'nde kurucu meclis üyeliği yapan Nurcan Şanlı, 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimler öncesinde milletvekili aday adaylığını resmen açıkladı. Ezo Restoran'da verdiği kahvaltıda birçok partiliye seslenme fırsatı bulan Şanlı'yı, CHP İstanbul 3'üncü Bölge'den milletvekili aday adayı olan diğer isimler de yalnız bırakmadı. Katılımın yoğun olduğu kahvaltıya milletvekili aday adayları Rıdvan Budak, Rıza Akpolat, Necdet Ayaydın ve Bayram Acar da iştirak etti. Şanlı'nın milletvekili aday adaylığı yolundaki rakiplerinin yanısıra, CHP Avcılar İlçe Başkanı Yüksel Can, Avcılar Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri, Nedim Sukuşu, Celal Fırat, Handan Kantar, Mahir Doğan ve Ali Ekber Çelik, Avcılar Belediye Meclisi Başkanvekili Hasan Togay ve çok sayıda ilçe örgütü temsilcisi de kahvaltıda hazır bulundu.

 

Nurcan Şanlı benim idolümdür

Çok sayıda partilinin katıldığı kahvaltıda Nurcan Şanlı'nın kızı Ekinsu Şanlı kısa bir konuşma yaparak, annesinin siyasete ve CHP'ye vermiş olduğu özveriye değindi. Annesinin oldukça vefakar ve güçlü bir insan olduğunu söyleyen Şanlı, “Annem Nurcan Şanlı bir kadın olarak benim idolümdür” ifadesini kullandı. Annesinin daha önce 3 kez ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını anımsatan Şanlı, “13 yıl boyunca kanser tedavisi gördü, Almanya'da tedavi görmek zorunda kaldı. Fakat tüm bu süreç içerisinde siyasetten hiç vazgeçmedi” dedi. Annesi Nurcan Şanlı'nın yaşadığı sağlık sorunları karşısında yorulabileceğinden korktuğunu ifade eden Şanlı, “Ancak annem hiç bir zaman yılmadı. CHP için bir kere bile of demedi. Gerçekten inandığı ve istediği şeyler uğruna mücadele etti. Beni arayıp paraları ayakkabı kutularına sakla değil de, hadi kalk Berkin'e gidiyoruz dediği için kendisine minnettarım” diye konuştu.

 

Hepinize söz veriyorum

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert'i anan Nurcan Şanlı, “Bir gün onların katillerinden hesap soracağız. Hepinize söz veriyorum.” dedi. Geçtiğimiz haftalarda TBMM'de gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ismi geçen 4 eski bakanın Yüce Divan oylamasına da atıfta bulunan Şanlı, “Mecliste olduğum zaman o oylamalara katılacağımında sözünü veriyorum” dedi. Büyük alkış alan Nurcan Şanlı, kahvaltıya katılan partililer ve milletvekili aday adayı rakipleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Türkiye için kaygılanıyoruz

Kızı Ekinsu Şanlı'nın ardından konuşan Milletvekili Aday Adayı Nurcan Şanlı, kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Türkiye'de siyasi ortama karşılık herkesin ciddi kaygılar taşıdığını ifade eden Nurcan Şanlı, “Hepimiz ülke için kaygılanıyoruz. Artık bizler mutlu günlere varmak için o günleri yaşamak için, birlikte ve hep beraber mücadele etmeliyiz” dedi. Sabahattin Ali'nin başından geçen bir olayı anlatan Şanlı, “Sabahattin Ali okuduğu bir roman sonrasında eğer bu romanda yaşananlar gerçekse bu ülkedeki namuslu herkes solcu olmalıdır demişti. O romandaki olaylar doğruysa demiş oysa bugün Türkiye'de o romanı geçecek derecede yolsuzluk, hırsızlık olayları görüyoruz ve bizlerde Sabahattin Ali'den el alarak diyoruz ki; Bu ülkede yaşayan namuslu insanlar solcu olur” şeklinde konuştu. Sabahattin Ali'den paylaştığı anekdotla büyük alkış alan Nurcan Şanlı, Ocak ayında hayatını kaybeden isimleri anmayı da ihmal etmedi. Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Hrant Dink ve Abdi İpekçi'yi anan Şanlı, “Onların açtığı aydınlık yoldan yürüyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

 
KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri