Avcılar'da SGK Haftası kutlandı

Avcılar Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’nün Sosyal Güvenlik Haftası pastasını Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer kesti.

 Avcılar Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Süleymen Uzunoğlu’nun ve çalışan tüm personelin Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayan Kaymakam Tuncer, Hükümet Konağının büyük bir ihtiyaca cevap vermekte olan Sosyal Güvenlik Merkezinin Avcılar İlçesinde verdiği hizmetlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tuncer, 'İnsan yaşamında her şeyin başı sağlıktır. İnsanların mutlu, neşeli, verimli, çalışkan olabilmelerinin ilk koşulu sağlıklı olabilmeleridir. Sağlıklı bir insan yaşamdan mutluluk duyar, yaşamayı sever. Geleceğe güvenle bakar. Sağlığını yitirmiş bir insan ise çoğunlukla yaşama küser. Yaşamaktan zevk almaz olur.

  Sağlık konusunda insanların tek tek bilinçli olması muhakkak ki önemlidir. Ama toplum olarak da bireylerin eğitilmesi gerekmektedir. Sağlıksız insanlardan oluşan toplumlar gelişemez, kalkınamaz, güçlenemez. Bunun bilincine varan devletler sağlık alanında önemli çalışmalar, yatırımlar yapmakta, sağlıklı yaşam için gerekli önlemleri almaktadırlar.

 Günümüz insanları, ne kadar sağlıklı olursa olsun, geleceğini güvence altına almak isteğindedir. Bireysel veya kurumsal önlemler almak gayreti içerisine girmişlerdir. Çünkü şöyle düşünmektedirler. “En sağlıklı bir insan bile, ömrü boyunca hiç hastalanmasa dahi bir gün gelecek, yaşlanacaktır. Böylece iş göremeyecek, küçük de olsa bir kazanç elde edemeyecektir.”

 

İnsanlar böyle kötü, istenmeyen durumlara düşüldüğünde başkalarına muhtaç olmadan rahatça yaşayabilmenin güvencesini istemektedirler.

 

Modern insan sağlıklı yaşamak, bir sebeple sağlığını yitirirse, çalışamayacak hale gelirse bu koşullarda da olabildiğince rahatça yaşamayı istediğinden. Çeşitli sosyal güvenlik kurumları insanlara hizmet etmeye başlamıştır.

 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile vatandaşların sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almak; bu sigortalardan yararlanacak kişileri ve sağlanacak hakları, bu haklardan yararlanma şartları ile finansman ve karşılanma yöntemlerini belirlemek; sosyal sigortaların ve genel sağlık sigortasının işleyişi ile ilgili usûl ve esasları düzenlemektedir.

 İnsanları daha küçük yaşlarda sağlık ve sosyal güvenlik konularında bilinçlendirmek amacıyla da her yıl 7-13 Nisan tarihleri arası “Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası” olarak değerlendirilmektedir.' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri