Büyükçekmece çevre mirasını korumaya kararlı

Daha yeşil daha yaşanabilir bir Büyükçekmece için projeler üreten Büyükçekmece Belediyesi, “Karbon Ayak İzi” uygulamasıyla atmosfere yayılan karbon salınım miktarının asgariye indirilerek, sağlıklı çevre mirasının gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyo
Büyükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Karbon Ayak İzi” uygulaması ile toplum, atmosfere yayılan karbon miktarı hakkında bilgilendiriliyor. Belediye bu bilinçle, hem çevre ve iklime karşı duyarlılığını göstermek, hem de çevre kirliliğine karşı alınan önlemlere somut katkı verebilmek üzere bir dizi proje hazırladı.

Web sitesinden yayınlanıyor

Bu kapsamda ilk olarak karbon ayak izinin hesaplanması ve asgariye indirilmesi konusunda çalışmalar yapılacak. Bu çerçevede ilk olarak, Büyükçekmece halkına karbon ayak izi ve etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak bilgiler veriliyor. Büyükçekmece Belediyesi’nin resmi web sitesi ( ) adresinde “Karbon Ayak İzi” hakkında detaylı bilgi verilirken, Karbon Ayak İzi nedir, hesaplama, ne kadar ağaç dikmeliyim ve karbon salınımını nasıl azaltabilirsiniz başlıkları altında da bilgiler paylaşılıyor.

Ağaç dikme günü belirlendi

Ayrıca Büyükçekmece Belediyesi’nin internet sitesinde “Karbon Ayak İzi” adı altında yer alan bölümde bir de anket düzenleniyor. () Ankette karbon salınımını azaltabilmek adına Büyükçekmece’de ağaç dikilecek bölgeler belirlenecek. Ağaç dikme günü olarak belirlenen 25 Mayıs 2015 tarihinde bu bölgelerde ağaç dikimi yapılacak. Ankete katılan Büyükçekmeceliler, kendilerine verilen kod numarası ile bu tarihte ve ağaç dikme şenliğine de bizzat katılabilecekler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silivri Haberleri