Madımak yangını unutulmayacak!

Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi, 2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yaşanan Madımak Katliamında, hayatını kaybedenleri andı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da katıldığı anma programında konuşan Şube Başkanı Coşkun Aksoy ‘Madımak yangını unutulmayaca

2 Temmuz 1993’te 35 kişinin yanarak can verdiği Madımak Katliamı için anma programalrı devam ediyor. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesinin ardından, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi de bir anma programı düzenledi. Silivri sahilinde düzenlenen programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, başkan yardımcıları Elif Bilici ,Emine Tarin ve Zafer Ercan,Ayhan Otlatıcı, CHP’li belediye meclis üyeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 “Katliamın yönlendiricileri korunuyor”

 Alevi Kültür Derneği Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2 Temmuz 1993'de gerici, faşist güçlerin planlı bir organizasyonuyla Sivas'ta "Pir Sultan Kültür Etkinlikleri"ne katılanlardan 35 aydın, sanatçı, yazar, kadın, genç, her şeyden önce insan, Madımak Oteli'nde yakılarak katledildiler. Üzerinden yıllar geçmesine karşın, diğer politik katliamlarda olduğu gibi Sivas'ta da bütün deliller yok edilmiş, olayın gerçek yönlendiricileri yargı karşısına çıkarılmamış, bir şekilde tutulup yargılananlar kollanmış, hafif cezalarla göstermelik kararlar verilmiş ve en önemlisi de, Adalet Bakanlığı yapan bir şahıs tarafından savunulmuşlardır.

 “Kardeşlik, barış, eşitlik diyenleri yaktılar”

 Sivas Katliamı bugün hâlâ toplumun vicdanında kanayan bir yara olarak duruyor!

Geçmişi kapatmaya ve unutturmaya çalışmakla değil, onunla yüzleşerek toplumsal barışı sağlayabileceğimiz unutulmamalıdır. Yitirdiklerimiz, demokrasi mücadelesinin ertelenemez bir görev olduğunu hatırlatmaktadır. Onları, uğrunda yaşamlarını verdikleri insanlığı, demokrasiyi ve özgürlükleri toplumda egemen kılarak yaşatmalıyız.20 yıl önce kardeşlik, barış, eşitlik, aydınlık diyenlerin Sivas`ta yakıldığını söyleyerek, “Madımak katliamı davası hakkında verilen zaman aşımı kararını ve bu karar hakkında Başbakan Erdoğan`ın ‘Bu karar Türkiye`ye hayırlı, uğurlu olsun` sözlerini de unutmadık” İnsanlık düşmanı gericiliği ve ırkçılığı, Madımak katliamına yol açan siyasal eğilimleri bir kez daha kınıyor, yitirdiğimiz canları 20 yıl sonra aynı duygularla anıyoruz. Hiç bir şey yolunda gitmedi ama hiç bir şeyde bizi yolumuzdan etmedi edemezde. Madımak yangını unutulmayacak!” dedi.

 Hepsi burada!

 Basın açıklamasının ardından Madımak Otelinde yanarak hayatlarını kaybeden 35 kişinin isimleri tek tek okundu ve hep bir ağızdan “burada” sesleri yankılandı.  Küçükten büyüğe herkes hayatını kaybeden 35 kişinin anısına ellerinde fotoğraflarla anma programını ölümsüzleştirdi.

 Haber: Fatma SARIBIYIK

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silivri Haberleri