Deprem korkuttu

Uzmanlar Tekirdağ açıklarındaki 5.2’lik sarsıntıyı ‘Büyük depremin habercisi’ diye niteledi

Marmara Denizinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tekirdağ açıklarındaki depremin, yerin 8.4 km derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin verdiği bilgiye göre, deprem saat 20.57de meydana gelirken İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Bu depremden yaklaşık 20 dakika sonra 2.7 büyüklüğünde bir depre m daha meydana geldi. Deprem sonrası bazı yurttaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkarken telefon hatlarında fazla yüklenmeden dolayı kısa süreli sorun yaşandı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, orta şiddetteki depremin 3-4 yılda bir olmasının normal olduğunu belirterek, Bu deprem esasında Marmara Denizinin normal bir aktivitesidir. İstanbulun özellikle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece gibi sahil kesimlerinde daha güçlü hissedildi. Şu an için korkulacak bir durum söz konusu değildir. Vatandaşların sakin olmalarını tavsiye ediyoruz diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan,Büyük depremden önce bu şiddette depremlerin olmasını bekliyoruz. Bunlardan bir tanesi oldu. Büyük depremin alıştırmasıdır budedi. Depremin kendilerine tespit edilen yerin doğruluğunu işaret ettiğini kaydeden Ercan, “Bu tür depremler büyük deprem oluncaya dek sürecek. Şiddeti 6ya kadar çıkabilirdiye konuştu.

Marmarada 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruzdiyen Prof. Dr. Naci Görür de Bu, Marmara altındaki kabuğun çatırdadığını gösteriyor. Büyük depreme kaçınılmaz olarak yaklaştığımız görülüyor. Büyük deprem yavaş yavaş geliyor ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri