Kahraman değilim ben bir anneyim

Londra’da yaşayan Nazar Melis Ateş, yangına müdahale edip 2 yaşındaki bir çocuğu alevlerin arasından kurtardı. İngiliz basınının kahraman ilan ettiği Ateş, “Benim de iki oğlum var. Yine olsa yine yaparım” dedi.

İNGİLTERE, canını tehlikeye atarak Arafat Hasan adlı iki yaşındaki bir çocuğun hayatını kurtaran radyo programcısı Nazar Melis Ateş’i konuşuyor. Ateş’in bebeği yangının içinden çıkarttığı andaki görüntüler, güvenlik kameralarına da yansıdı. 32 yaşındaki Ateş, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:

“Annem Trabzonlu, babam Mersinli. 22 senedir İngiltere’de yaşıyorum. Tottenham’da Türk göçmenlere hitap eden bir radyoda program yapıyorum. Geçen perşembe günü programım bittikten sonra, arabamla evime gidiyordum. Bir evden dumanlar yükseldiğini gördüm. Bir kadın evin önünde feryat figan haldeydi. Yanına gittim. ‘Bebeğim, bebeğim’ diye inliyordu. İçeri girdim. Yanan evdeki çocuğun babası içeride oğlunu arıyordu. ‘Yok, içeride yok’ diye bağırdı. İki yaşındaki çocuğu bulup kucağıma aldım. Kendinde değildi. Duman evi dolduruyordu. Eğilerek dışarıya çıkarken, ortodoks giyimli bir Yahudi’nin yardım için içeri girdiğini gördüm. ‘Beni izleyin’ diyerek yol gösterdi. Dışarı çıktık. Başımızdan aşağı birkaç sürahi su döktü. Fena halde yanmış olan çocuk o anda ağlayarak kendisine geldi.


Hiçbiri tesadüf değil

Ailesine bakıp çocuğun Müslüman olduğunu anlamıştım. Adı Arafat Hasan’dı. O yüzden ambulans gelene kadar onunla konuşurken bol bol ‘inşallah,’ ‘maşallah’ gibi kelimeler kullanıp, yarı İngilizce, yarı Türkçe moral verdim. Bunlar tesadüf değil. Ben kadere inanırım. O gün Allah orada olmamı istedi. Benim de iki oğlum var. O yüzden yine olsa yine yaparım.”

Madalya takılmalı

İngiliz basınının “kahraman anne” diye övdüğü Ateş için gazetelerin internet sitelerine gelen yorumlarda, “Kraliçe Elizabeth ona madalya takmalı” bile dendi. Ateş, en çok hoşuna giden övgünün “2012 Londra Olimpiyatları’nda meşaleyi Nazar Melis taşısın” olduğunu söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri