Otizm engel değildir

Otizmli bireylerin pek çok konuda üstün yetenek sergileyebileceklerine dikkat çeken CHP Beylikdüzü Engelliler Komisyonu, gerçekleştirdiği panelle, otizmin bir engel olmadığına, aksine bir özellik olduğuna temas etti.

CHP Beylikdüzü Kadın Kolları ve Engelliler Komisyonu tarafından gerçekleşen Farklı Yaşamlar-1 (Bilinmeyen Dünya: Otizm) başlıklı panelde, otizmli bireylerin eğitim ve yetenekleri göz önünde tutularak eğitim alması halinde sosyal hayatta başarı sağlayabileceğine vurgu yapıldı.
Engelli birey ve aileleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da katılımıyla gerçekleşen panelde, açılış konuşmasını yapan CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan, engellilerin pek çok konuda ciddi sorunlar yaşadığını söyledi. Eşitsizliğe karşı önlem alınmasını istemenin yurttaşların hakkı,  devletin ise sorumluluğu olduğunu belirtti. Panele, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay da telgraf göndererek tebriklerini iletti.
Bağbekleyen: Eşit yaşam ve eşit mutluluk için
Engelli bireylerin sadece yardımlarla hayata bağlanamayacağına vurgu yapan CHP Beylikdüzü Engelliler Komisyonu Başkanı Ahmet Bağbekleyen ise, “Beylikdüzü geleceği için, eşit yaşam ve eşit mutluluk için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz sokağa iki tekerlekli sandalye verip resim çektirmeye çıkmayacağız. Biz eğlenceler tertip edip insanların gününü mutlu edip sonra sırtımızı dönüp gitmeyeceğiz” şeklinde konuşarak engelli bireylerin sosyal yaşama entegre edilememesini eleştirdi.
Kuzugüdenlioğlu: Birçok konuda üstün başarı gösterirler
Otizmin bütün farklılıklardan daha farklı olduğunu belirterek otizm konusunda bilgiler veren Sanatçı-Eğitmen ve aynı zamanda CHP Beylikdüzü Engelliler Komisyonu Sanat Sorumlusu Ayhanım Su Kuzugüdenlioğlu, sunumunu, otizmli bir öğrencisinin bir sene içerisinde yol aldığı gelişimi örnek göstererek başladı.
Dünyada otizmin ne olduğunun cevabının hala bulunamadığını belirten Kuzugüdenlioğlu, “Kimi araştırmalar, otizmli bireyin, özellikle resim ve müzikkonusunda büyük başarıgösterdiklerini daha mantıklıkararlar alabildiklerini, teknolojik konularda çokbaşarılı olduklarını ortaya koyuyor” şeklinde bilgiler verdi.  Fizikçi Albert Einstein, Müzisyen Mozart, Piyanist Fazıl Say ve Futbolcu Messi gibi dünyaca ünlü isimlerin de otizmli olmasının buna en büyük örnek olduğunu ifade etti.
İmamoğlu: Hayatın her evresini hisseden bir yönetim olacağız
Panel sonrasında söz alan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönetime talip bütün kadroların her konuda bilgi sahibi olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bilgi bizi ilgili yapar. Biz Beylikdüzü’nde işte bu bilgilerle donanmış kadrolarla, hayatı kolaylaştıran, her evresini hisseden bir yönetim olmak istiyoruz. Bunu başarmanın tek yolu da sizlerle beraber yönetmek” ifadesinde bulundu.
İl Kadın Kolları Başkanı'ndan çiçek takdimi
CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Övür ve yönetiminin de bulunduğu panel sonunda Eğitmen Ayhanım Sun Kuzugüdenlioğlu’na çiçek takdimini Kadın Kolları Başkanı Övür yaptı.
Gerçekleşen panele, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, Bütün Engelleri Destekleme Derneği Başkanı Ersoy Deniz, Beylikdüzü Engelliler Derneği Başkanı İsmail Demir, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Sebahattin Çıldır, Atatürkçü Düşünce Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Ulviye Seçkin, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Beylikdüzü şubesi, Yaşam Otizm Eğitim ve Spor Merkezi Müdürü Nurşen Hançer, İlkevin Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, Beylikdüzü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve muhtarlar da katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri