Tavuk satın alırken dikkat!

Daily Mail'de yayınlanan bir haberde uzmanlar çiğ tavukların 3/4'ünün ishal, kusma ve ateşe neden olan kampilobakteri bakterisiyle kaplı olabileceğini açıklıyor.
Özellikle daha sağlıklı olduğu için sıklıkla tercih edilen tavuk etiyle ilgili yapılan açıklamalar tüketicileri korkutuyor.

Çiğ tavuk etinde bulunan bir bakterinin ishal, mide bulantısı, kusma ve ateşe neden olduğu ve bu bakterinin tavukların ambalajlarının %7'sinde bulunduğu iddia edildi.


Tavuğu sakın yıkamayın


Uzmanlar sık sık çiğ tavuk ile yemek pişirirken dikkatlin olunması gerektiğini açıklıyor. Tavuğu pişirmeden önce yıkamanın da bu bakterilerin etrafa saçılmasını arttıracağından yıkamadan pişirilmesi gerektiği söyleniyor.

Uzmanlar mutlaka güvenilir markalardan tavuk alınmasını ve satın aldıktan sonra buzdolabında satın alınan paketiyle değil ekstra bir paket geçirerek saklanması gerektiğini de ekliyor.

Aksi takdirde paketlerin üzerindeki bakteriler buzdolabında bulunan diğer yiyeceklere kolayca bulaşabiliyor ve ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri