Belediye 1510 kişiye daha istihdam yarattı

Büyükçekmece Belediyesi, 2014 yılı içerisinde iş başvurusu yapan 1600 kişiden 1510'ununu uygun pozisyonlardaki işlere yerleştirdi.
Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırları içinde yaşayan vatandaşların istihdam sorunlarına da çözüm buluyor.

 İstihdama yönelik çalışmalar yürütüldü

 Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde yer alan "İş Bulma ve Yönlendirme Servisi"ne iş müracaatında bulunan vatandaşlar, eleman arayan firmaların aradığı nitelikler doğrultusunda vatandaşları bu firmalara yönlendiriyor.  Büyükçekmece Belediyesi'ne 2014 yılı içerisinde yapılan 1600 başvurudan 1305 kişi niteliklerine uygun pozisyonlara yönlendirildi. Bu yolla 1200 kişiye istihdam yaratılmış oldu.

"İşte doğru adres" sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı (İSKİF 2014) de katılan Büyükçekmece Belediyesi, burada da 310 kişiye istihdam olanağı sağladı.

 180 firma ile görüşüldü

 Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı'na katılan Büyükçekmece Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, fuarda istihdama yönelik çalışmalar gerçekleştirdi.

Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki "İş Bulma ve Yönlendirme Servisi" 3 gün süren fuarda, 180 firma ve bu firmaların yetkilileri ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeler neticesinde; açık bulunan pozisyonlara iş verenlerin aradığı niteliklere uygun işgücü ihtiyacı belirlendi. Sonrasında ise belediyeye iş başvurusu yapan kişiler niteliklerine uygun eleman arayan bu firmalara yönlendirildi.

                                                                                                

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri