Meclisde Fıratpen Polemiği...

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Şubat ayı 2. oturumu dün Tüyüp Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantı da Büyükşehir tarafından 5 binlik planı geçen Fıratpen fabrikasının da bulunduğu Türkoba Mahallesi Güneyinin bir kısmına ait 1/1000 Ölçekli i

Toplantıda CHP gurup başkan vekili Coşkun Tanış ile Ak Parti gurup başkan vekili Recep Erol arasında Büyükşehir meclisi ve ilçe belediye meclisi arasında verilen kararlar polemik konusu oldu. Tartışmaya katılan Belediye başkanı Akgün'de Coşkun Tanış’a çıkışarak 'ben o gün o mecliste yoktum olsaydım ben de CHP Gurubuna uymazdım ve Ak Parti gurubu ile beraber evet yönünde oy kullanırdım' dedi.

 

Tartışmanın konusu ise Fıratpen Fabrikası'nında bulunduğu Türkoba Mahallesi Güneyinin bir kısmına ait 1/1000 Ölçekli imar planı daha önce Büyükşehir meclisin de CHP’nin ret oylarına karşı Ak Parti’nin oy çokluğu ile geçen 5 binlik planlar Büyükçekmece ilçe meclisinde CHP grubu evet dedi, Ak Parti grubu ise hayır dedi. Oy çokluğu ile karar kabul edildi.

 

Recep Erol; Fıratpen’in ilçemize katkısı inkar edilemez ama belediyemizin de israfı olmasın..

Meclis oturumunda tartışmalara konu olan Fıratpen fabrikasının da bulunduğu Türkoba mahallesindeki binlik imar planları ile ilgili ilk söz alan Ak Parti gurup başkan vekili Recep Erol; 'buradaki parsellerle ilgili tarım il müdürlüğünden görüş alınmadığı yönünde bilgimiz var ancak 200 bin bir alanın imardan faydalanıpta 3-4 parselin faydalanmaması ortada bir sıkıntı doğurdu. Tabi ki bizim burada vereceğimiz ret kararı bizim elimizi güçlendirmiyor ancak Büyükşehrimizde bazı ayrıntılar gözden kaçırılmış veya ihmal edilmiş.

Burada yolların bir kısmı kaldırılırken belediyemizin bir kaybı oluyor sanırım yine sosyal donatı alanı ayrılmadığından da Büyükçekmece Belediyemizin bir takım kaybı bulunmakta yönünde kaygımız var. Yani burada belediyemizin bir zafiyete düştüğü düşüncesindeyiz. Fıratpen fabrikasının bölgemizin önemli sanayilerinden birisi olduğu  ve ilçemize yaptığı katkıları da inkar edilemez ama bu noktada buna evet dememiz uygun olarak görmedik ve hayır diyoruz' dedi.  

 

COŞKUN TANIŞ AK PARTİLİLERE ÇIKIŞTI!

Tartışmalara neden olan bu gündem ile ilgili Büyükşehir meclisinde Ak Partinin oy çokluğu ile geçen 5 binlik plan karara Ak Parti Büyükçekmece meclis üyelerinin burada binlik plan kararına hayır demeleri ise CHP Gurup başkanvekili Coşkun Tanış’ın çıkışmasına sebep oldu. Tanış Ak Parti Grubunun hayır demesine tepki göstererek; 'Bunlar Büyükşehir de evet diyorlar burada ise hayır diyorlar. Bunların bu tavrına 'Yaşar karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar' denilir diyerek tepkisini dile getirdi.

 

AKGÜN; BEN DE AK PARTİLİLERE UYARDIM!

Tartışmalara katılan Belediye Başkanı Hasan Akgün’de Coşkun Tanış'a çıkışarak 'siz neden Büyükşehirde evet demediniz, ben o gün bu gündem maddesi görüşülürken Büyükşehir meclisinde yoktum. Arkadaşlar doğru bir karar vermişler ben de o gün o mecliste olsaydım CHP Gurubuna uymazdım ve Ak Partililer ile beraber evet derdim' dedi. Akgün, Burada bir hak ihlali vardı Büyükşehir de bu hak ihlalini gördü ve bunu düzeltti. Efendim burası tarımdır siz bu yeri yok sayın diye Büyükşehire yazı yazıyor ve (Fıratpen) bu dev sanayi kuruluşu yok sayılıyor olmaz. Siz bunu devlet olarak tanıyacaksınız bakanlık olarak ruhsatlandıracaksınız 30 yıldır çalışmasına müsaade edeceksiniz sonrada kalkıp ben bunun üzerine çayır çimen yaptım diyeceksiniz olmaz. Bunu Büyükşehir gördü vatandaşta tarımdan getirmesi gereken belgeyi getirdi ve uğramış olduğu hak ihlalinden geri dönmesini hem Büyükşehir hem de ilçemiz meclisimiz iradesi ile sağladı.

Torbacılar Sokak, Verenler Sokak!..

Toplantıda bir önceki oturumda komisyonlara gönderilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Bu kararlar içerisinde bulunan ve Büyükçekmece İlçesi sınırlarındaki toplam 24 Adet Muhtarlığın Kira, Elektrik, Su, Telefon, Doğalgaz, İnternet v.b. gibi fatura ve giderlerinden bir kısmının, muhtarlıklara destek sağlanması bakımından, Belediye tarafından ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Büyükçekmece ilçesinde ismini değiştirdiği bazı sokaklara eski isimlerinin geri verilmesi yönündeki teklifin Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşınması yönündeki gündem maddesi de oy birliği ile meclisten geçti. Yıllardır isimleri Büyükçekmece

Fatih Mahallesi'ndeki "Gazi Mustafa Kemal" caddesinin adının "Gazi Mustafa", Mimaroba'daki "Gazi Mustafa Kemal" bulvarının adının ise "Mustafa Kemal" olarak deştirilmesine vatandaşın sert tepki gösterdiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konunun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çözülebileceğini söyledi. Uzun yıllardır bilinen sokak adlarının yerine Torbacılar, Verenler, Keşli gibi halktan tepki çeken sokak adlarının verilmesinin doğru olmadığını kaydeden Akgün, Fatih mahallesindeki caddenin adı "Gazi Mustafa" caddesi olmuş. 32 yıldan beri buradayım ve bugün bu mecliste oturan herkeste biliyor ki, o caddenin adı Gazi Mustafa Kemal Caddesi'dir. Vatandaşın Mimaroba Bulvarı'ndaki, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın adının "Mustafa Kemal" bulvarı olarak değiştirilmesine de tepki gösterdiğini açıklayan Başkan Akgün; "Geçmişte Mimarsinan Belediyesi tarafından bu bulvara Gazi Mustafa Kemal Bulvarı adı verilmiştir. Ama bugün "Mustafa Kemal Bulvarı" olmuş. Vatandaş yapılan bu değişiklikleri Büyükçekmece Belediyesi'ne mal ediyor. Sokak tabelalarının değiştirilmesi işi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Dairesi tarafından ihale yoluyla yaptırılıyor . İşi yüklenen bir firma var. Ama bunun bir de kontrolörü var, belediyenin mühendisleri var. Yetkili genel sekter yardımcısı ve daire başkanının bu işin sorumlularından hesap sorması lazım. Vatandaşın bu anlamadaki hassasiyetten dolayı, son zamanlarda belediyemizin çözüm masana gelen en çok şikayet değiştirilen sokak isimleridir. Bunlar hassas konular ve hiçbir şekilde de kabul edilemez. Bu durumu ne kadir Topbaş, ne ben, ne de meclis üyeleri olarak siz kabul edersiniz. Büyükçekmece ilçesi, Fatih mahallesindeki Papatya sokağın adının da "Torbacı" sokak olarak değiştirilmesinin ardından o sokakta yaşayan vatandaşların kendisine "benim sokağımın adı sizi niye rahatsız etti" şeklinde tepkiler geldiğini belirten Akgün,  Başka sokaklarda da buna benzer durumlarla karşılaşmaya başladık. Vatandaşta bu durumdan son derece rahatsız. Büyükşehir tarafından değiştirilen bu isimleri biz vatandaşa anlatamıyoruz torbacılar sokak verenler sokak gibi acayip isimler konuluyor bizim sokaklarımıza bunlar büyükşehir tarafından düzeltilsin dedi. Akgün, Bu kabul edilemez bunun faturası bize çıkartılıyor dedi. 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri