SİAD protokolu iftarda ağırladı

Silivri İşadamları Derneği, Protokol mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu.

Silivri İşadamları Derneği, üyeleri ve protokol mensupları iftar yemeğinde bir araya geldi.Garden Et Lokantası’nda gerçekleştirilen iftar yemeğine; Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Danış, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) yöneticileri, Trakya SİFED yöneticileri, Çorlu ve Lüleburgaz SİAD temsilcileri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, STK temsilcileri ile 250’ye yakın davetli katıldı.

KOCABAŞ: TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE DESTEK VERELİM

Program Kuran tilaveti ile başladı. Ezan okunmasıyla birlikte davetliler oruç açarken, Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş’ın yemek duasının ardından Dernek Başkanı Hakan Kocabaş konuşma yaptı. Kocabaş, sözlerine, işadamlarından Kızılay’ın Türkmenler için başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek isteyerek başladı. Öte yandan Soma'da maden işçilerinin ailelerine yönelik yaptıkları destekleri hatırlattı ve Kızılay’ın Doğu Türkistan’a başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek verdiklerini belirterek, herkesi destek vermeye davet etti.

ÖLÜLERİN ARKASINDAN KÖTÜ KONUŞULMASI AĞRIMA GİDİYOR

SİAD Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, “Silivri SİAD üyeleri arasında ebediyete intikal etmiş olanlara ve kurucu başkanımıza Allahtan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Bir değişiklik yaparak size kısa bir film seyrettirdikten sonra konuşmama devam edeceğim. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ‘Kim bir Müslüman'ın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun kusurunu örter’ buyuruyor. Son 700 yıldır belki ama özellikle son günlerde, her ne yaptıysa yapsın ama doğru, ama yanlış; bu ülke için, bu topraklar için çalışanların arkasından kötüleri ortaya koymak bir adet oldu. Hatta son olarak iki Cumhurbaşkanımızın cenazelerinde bazı taşkınlıklar gördük. Hâlbuki ölülerinizin arkalarından iyiliklerle bahsedin anlayışını benimsemiş bir dinin mensupları olarak, bunları yapıyor olmamız şahsen benim ağırıma gidiyor” dedi.

“ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM”

Nasıl bir toplum oluyoruz anlamakta zorluk çekiyorum diyen Kocabaş; “ Yol gösterici insanlar dahi bu hataları yapıyorlarsa; onların cenazelerindeki görüntüleri tasavvur bile edemiyorum, umarım onlar edebiliyorlardır. Diğer yandan başka bir gerçekte, Rahmetli Bölükbaşı’nın söylediği;  “Bu millet insanını vatan haini olarak asar, şehit diye gömer” ikilemi. Kısaca her şeyi abartan bir toplum olmaya doğru gittiğimiz. Bunları dile getirmek istememin sebebi; bizlerin, sizlerin bunları dile getirerek toplumun ahengine yol göstermemiz gerektiğini vurgulamaktır. Bu ülkenin akil vatandaşlar olarak bunları söyleme hakkımız vardır” dedi.

Konuşmasının ardından tek tek davetlilerin masalarını ziyaret eden Kocabaş, iftara katılan herkese teşekkür etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri