'Abi ben gidiyorum'

Sokak ortasında başına silah dayadı

 TRABZON’da akrabaları ile kavga ettikten sonra sokak ortasında başına silah dayayarak intihara kalkışan 36 yaşındaki Berkman Öztürk, polislerin yaklaşık bir saat süren çabaları sonucu ikna edildi. Bu sırada iki kez havaya ateş açan Berkman Öztürk vatandaşlara korkulu dakikalar yaşattı.

Olay dün saat 17.30 sıralarında Trabzon Meydan Parkı’nda başladı. Parkta kızkardeşi ve eniştesiyle henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışan Berkman Öztürk, iddiaya göre belindeki ruhsatsız silahı çıkararak eniştesini tehdit etti. Bu sırada devriye gezen polislerin olayı görmesi sonucu kaçmaya başlayan Berkman Öztürk, yaklaşık 500 metre süren kovalamacanın ardından İskenderpaşa Mahallesi Balıkpazarı Sokak’ta kıstırıldı.

İNTİHARA KALKIŞTI

Yakalanacağını anlayan Berkman Östürk, namluyu başına dayayarak intihara kalkıştı. Kimsenin yanına yaklaşmamasını isteyen Berkman Öztürk’ü ikna etmek için uzman polisler olay yerine geldi. Polislerden sık sık su isteyen Öztürk’e pet şişelerle su atıldı. Suyu içen ve başına dökerek serinlemeye çalışan Öztürk, ayrıca bir süre önce Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındığı sırada kendisine kötü davrandığını ileri sürdüğü bir komiserin ve kavga ettiği eniştesinin de olay yerine gelmesini istedi. Bu sırada çalan cep telefonuna da cevap veren ve ağabeyi ile konuşan Berkman Öztürk'ün, "Abi ben gidiyorum, çocuklarım sana emanet" dedi.

İstekleri yerine getirilmeyince sinirlenen ve havaya iki el ateş eden Berkman Öztürk, polislerin yaklaşık bir saat süren çabaları sonucu ikna edilerek silahını teslim etti. Öztürk, gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Evli ve iki çocuk babası Berkman Öztürk’ün sınıf öğretmeni olduğu ancak şizofreni ve şeker hastalığı tedavisi gördüğü için mesleğini yapmadığı, hediyelik eşya sattığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yurt Haber Haberleri