SAMSUNLULAR BİRLİK BERABERLİK GECESİNDE BULUŞTU

Esenyurt Belediyesi KültürMerkezi’nde ilçede yaşayan binlerce Samsunlu birlik ve beraberlik geçinde buluştu. İSDEF (İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu) tarafından düzenlenen ve Samsunlu yöresel sanatçıların sahne aldığı gecede katılımın yoğun olması di

Samsunlular buluşma gecesine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti 3’ncü Bölge Milletvekili Adayı Resul Kurt, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, İSDEF (İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu) Başkanı Fikret Bıyık, SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) Başkanı Kaya Aşçı, İl dernek başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda Samsunlu vatandaş katlımı sağladı.

Kaya, “Samsunlular olarak asla pirim vermeyeceğiz”

Esenyurt Belediye Meclis Üyesi ve İSDEF Başkan Yardımcısı Eren Kaya yaptığı açılış konuşmasında Samsunluların birlik ve beraberliğinin her zaman devam edeceğini vurguladı. Kaya, “ Samsunluların birlik ve beraberliğini sağlayan başta İSDEF Başkanı Fikret Bıyık ve tüm dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Esenyurt ‘ta, Samsunluları destek olarak bizleri bir çatı altında toplayıp bizlere gönül kapısını açan ve makamından bizleri geri çevirmeyen, Samsunlulara yer tahsis ederek bina inşa eden, Esenyurt’u bugün tesis ederek modern bir kent haline getiren değerli Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na yürek dolusu teşekkür ediyoruz. 13 yıl önce AK Parti’nin iktidara gelmesiyle Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Devlet olarak yeni bir Türkiye oluştu. Bu yeni oluşumunu yükselmesini ve büyümesini engellemek isteyenlere Samsunlular olarak bizler asla pirim vermeyeceğiz” dedi.

Bıyık, “Bize verilen görevi yerine getireceğiz”

Eren Kaya ardından İSDEF (İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı) Fikret Bıyık söz alarak konuşmasını yaptı. Bıyık, “ Değerli hemşerilerim böyle bir gecede sizlerle buluşmak ve Samsunlular olarak bize verilen görevi her zaman yerine getireceğiz. Bize destek olan Samsunluların İstanbul’da bir mekân olmasına sebep olan Sayın Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na Samsunlular adına teşekkür ediyorum. Bu vatanın refahı için Esenyurt ‘ta Başkanımızın yanında olmak için her zaman çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Değer, “7 Haziranda Samsunlular dimdik duracaktır”

Bıyık ardından AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer konuşmasını gerçekleştirdi. Değer, “ Samsunlu kardeşlerimin böyle birlik ve beraberliğinden dolayı çok memnun oldum. Teşkilat çalışmalarımızda Samsunlu kardeşlerimiz ile yol yürümek bizim için çok önemlidir. Bu seçimde Samsunlu kardeşlerimizin birlik ve beraberliğine çok ihtiyacımız var. Bugün ki tablo gösteriyor ki 7 Haziran seçimlerinde Samsunlular Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duracaktır” dedi. 

Başkan Kadıoğlu, “İstiklal Savaşı Samsun’dan başladı”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz alarak Samsunluların bu ülkenin temel taşlarından biri olduğunu ifade etti. Başkan Kadıoğlu, “ Samsun’un simgesi olan 19 Mayıs 1919 İstiklal Savaşı buradan başladı. Türkiye tarihinin en önemli temel taşlarından biridir Samsun. Genel seçimler yaklaşıyor. Türkiye’de o zamanki gibi savaş yok, ama Türkiye’de bugün İstikbal savaşı var. Dün üç kıtada at koşturan ecdadımızın bugün son vatanımız olan bu topraklarımızı tekrar yeni hesaplarla ve 80 milyon evladımızın istikbaline çelme takmak 1919 öncesine götürmek istiyorlar. Ama Samsunluların buna razı olmayacağına eminim. Samsunlu kardeşlerim Türkiye üzerinde oynanan bu oyunları bozacaktır. İstiyorlar ki İngilizler yine gelsin ülkeyi, hazineyi, maliyeyi hortumlasın. Bu ülkede barışı biz getireceğiz. Bugün devletin hiçbir resmi törenine katılmayan adamları şişiriyorlar. Bunlar ortak tek amacı var. Türkiye’yi zayıf ve güçsüz bırakmaktır. Ama Samsunlular daha ölmedi ve bunun hesabını sorarlar, bu ülkede bunların olmasına izin vermezler. Geceniz hayırlı olsun, Allah birliğinizi bozmasın” dedi.

Konuşmalar ardından yöresel sanatçıların sahne almasıyla Samsunlular Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde coşkulu bir gece yaşadılar.

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yurt Haber Haberleri