Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

ARTIK CHP’NİN SOL TARAFI VAR

CHP’de parti içi kıpırdanmalar yavaş yavaş kendini göstermeye başladılar.

Daha fazla sol diyen birçok kişi kendi aralarında toplantılar düzenlemek amacıyla bir araya geliyorlar. Çok yakında kitleyle buluşacaklarını söyleyen bu grup, kendilerini SOL TARAF Olarak tanımlıyorlar.

Grup içinden aracısız aldığımız bilgiler ise; CHP çizgisinin dışında ayrılıkçı, bölücü, hizip, başkalaşmış klik olmadıklarını, aksine CHP içinde solu daha etkin hale getirmek adına yola çıktıkları yönünde.

Sol Tarafa yaklaşırsak,  mevcut CHP Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşabiliriz, lakin Kılıçdaroğlu’nu da engellemeye çalışanlar var. Biz bu mayınlı yolu temizlemeye kararlıyız. MYK ve PM’nin verdiği/vereceği kurumsal nitelikli tüm kararlara uyacaklarını beyan eden Sol Tarafçılar, seçim dönemlerinde İl İlçe Başkan ve yönetim kurullarıyla koordineli çalışacağız. Diyorlar.

İstanbul 3. Bölgedeki son toplantılarını Bakırköy’de bir derneğin salonunda yapan Sol Tarafçılar; “Daha Fazla Sol” diyorlar.

“Neo liberal kapitalizmin ivme kazanmasıyla birlikte Sosyal Demokrat partilerinde başkalaştığını, bu başkalaşmaya Türkiye’deki partilerde uyum sağladığını” söyleyen Sol Tarafçılar istediklerinin; Genelde, CHP’nin de bu başkalaşma sürecinden nasibini aldığını, amaçlarının CHP'yi kendi şeridi olan Sol Tarafa yakınlaştırmak olduğunu, bunun içinde parti içi demokrasiden faydalanarak parti içi mücadele sürdüreceklerini. Özelde ise; Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na karşı oluştuğunu bildiğimiz sağcı neo liberal darbe senaryolarının hayata geçirilmesi için birkaç koldan hazırlık yapıldığını, buna karşılık parti içinde sol harekete ivme kazandırmak istediklerini söylediler.

Sol Taraf temsilcileri; Ülkede işsizliğin, adaletsizliğin üst seviyede olduğu, bu zaman diliminde Emperyalizmin Sudan, Libya, Mısırda yaptığı yayılmacılığa Suriye’de devam etmesine çanak tutan AKP’ye şiddetle muhalefet etmek gerektiğini, Adaletsizliğe, tutuklamalara “ben yaptım oldu” diyenlere sessiz kalınmasını istemiyoruz, bunun için daha fazla sol diyor sol iktidar istiyoruz, diyorlar.

Dokunulmazlığın kaldırılmasına AKP’li Belediyeler nasıl ki kendi çıkarları doğrultusunda bazı arazileri parsel bazında imara açmasıyla ünlüyseler, merkezi hükümetleri de dokunulmazlığı lokal anlamda kaldırmaya çalışıyor.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “ya hep beraber, ya hiç birimiz” diyoruz.

Faşizme ve her türden baskıcı totaliter rejimlere karşı ayaktayız ve karşı koyacağız demekle övünüyoruz, diyorlar.

Biz ülkemizin doğusundan batısına tüm duyarlılıkların sahibiyiz tüm sorunlarının çözümüne talibiz diyorlar.

Kendilerini asla saklamayacaklarını, bu amaçlarına ulaşmak için DAHA FAZLA SOL diyen tüm CHP üyelerine ulaşarak SOL TARAF a desteklerini isteyeceklerini söyleyen Sol Tarafçılar, çok kısa bir zaman içerisinde CHP üyeleri ile kitlesel anlamda buluşacağız. Diyorlar…

twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi