Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Avcılar, Küçükçekmece, Arnavutköy!

Bakınız biz 27 Şubat 2013 Tarihli CHP’de Belediye Başkanlığı adaylıklarını düşünenler ve adı geçenler için yazdığımız yazımızda Avcılar, Küçükçekmece ve Arnavutköy için neler demişiz, bundan sonra neler olacak? Önce o günkü yazımızı bir hatırlayalım…

Avcılar; Bu ilçede Mustafa Değirmenci faktörü ciddiyetini koruyor, ancak Değirmenciyle girilecek seçim artık CHP için oldukça tehlikeli. İlçe başkanı Bayram Acar ve ustası Cafer Çınar ittifakı Değirmenci için hiçbir şey ifade etmiyor. İki kafadar Değirmenciye parmak sallayıp pazarlık masasından bir şeyler kapmak peşindeler. Avcıların bu seçimdeki adayının bir bayan olabileceği kanısındayız, ancak ve her şeye rağmen Değirmenci Avcılarda en güçlü adaydır(!)

Küçükçekmece
; En karışık ilçe. Aday sayısı oldukça fazla; Mevcut ilçe Başkanı Kemal Çebi’yi düşürmek için toplanılan imza sayısı bugün itibarıyla 200 sınırını aşmış durumda. Kemal Çebinin adaylığından bahsetmek oldukça güç, hatta imkânsız. Belediye Meclis üyeleri Sedat Özkan ve Oruç Oymak ve Gökhan Gümüşdağ’ın adaylıkları söz konusu. Biz bunların içinde 2011 Genel seçimlerde de İlçe Başkanı olan, ancak çalışma trendi oldukça düşük kalan Kemal Çebi’nin Ankara’da karşılığının olmadığı kanaatindeyiz. Bu işi göğüsleyebilecek şuan için Ankara’da karşılığı olan tek kişi Sedat Özkan’dır. Ancak sırasıyla Gökhan Gümüşdağ, Oruç Oymağıda unutmamak gerek.

Arnavutköy
; Dönemin ilçe başkanı Ali İhsan Ercan ile girdiği 2009 seçimlerinde Büyükşehir oylarında en son sıradan ikinci sıraya yükselen CHP, Ali İhsan Ercan ile bu yola devam etmeli ki en azından Büyükşehir oylarına katkı bulsun.

Sanırım dediklerimizde pekte yanılmamışız. En azından hamleler bu yönde olup aday sayısında artış var!

Avcılar için tekrarlıyoruz; bu ilçede Mustafa Değirmenci faktörü ciddiyetini koruyor, ancak Değirmenciyle girilecek seçim artık CHP için oldukça tehlikeli. İlçe başkanı Bayram Acar ve ustası Cafer Çınar ittifakı Değirmenci için hiçbir şey ifade etmiyor. İki kafadar Değirmenciye parmak sallayıp pazarlık masasından bir şeyler kapmak peşindeler. Avcıların bu seçimdeki adayının bir bayan olabileceği kanısındayız, ancak ve her şeye rağmen Değirmenci Avcılarda en güçlü aday olup Genel Merkezde de buna yönelik algılar yaratmıştır. Örnek olarak Avcılarda muhakkak göçmen bir adayla kazanılacağını ve bu ilçenin toplam oy vereninin %42 sinin göçmen olduğunu kafalara kazımış. Değirmenci haricindeki Aday adaylarının muhakkak bunun doğru olmadığını %42 nin içinde İstanbul doğumluların %26 olup göçmen nüfusunun %16 olduğuna genel merkezi inandırmalı!

Gelelim Avcılar Aday adaylarına; Mustafa Değirmenci, Dr. Handan Toprak, Erol Erşen, Erhan Bozan, Orhan Duran, Besim Cebecioğlu, Ufuk Özdündar, Cafer Çınar, Seher Okşar.

Saydığımız ismi kulislerde geçen bu aday adaylığını düşünen bazıları Belediye başkanlığı diye çıtayı yüksek tutup meclis üyeliğini düşünüyor olabilirler. Bu aday adaylarından Dr. Handan Toprak “Ben belediye Başkanlığına adayım, bana meclis üyeliği teklif edilirse bunu hakaret kabul ederim. Çünkü benim ilkelerim var, aklımda meclis üyeliği olsaydı ona talep açardım.” Diyor. Erol Erşen’de bir benzerini söylüyor “Ön seçim veya eğilim yoklaması, sonuçta bir tercih var. Ben kendimi örgütümün tercihine bırakıyor ve Belediye Başkanlığından başka hiçbir yere aday olmayacağımı açıklıyorum” diye telefon açarak beni bilgilendirdi. Erhan Bozan ise “Benim sadece Belediye başkanlığına müracaatım var, kesinlikle meclis üyeliği düşünmüyorum” diye bana gönlünden geçeni söyledi. Orhan Duranın Meclis diye bir düşüncesinin olmadığını herkes gibi bende bildiğim için sorma gereği bile duymadım.

Gelelim Küçükçekmece ye; Küçükçekmece’de de pek yanılmış sayılmayız. Yukarıdaki saydığımız Kemal Çebi, Gökhan Gümüşdağ, Oruç Oymak ve Sedat Özkan isimlerinden Sedat Özkan’ın Belediye Başkanlığını düşünmediğini Gökhan Gümüşdağ ve Oruç Oymak için halen Başkanlık adaylığını düşündüklerini söylemekte fayda var. Reşat Bahat ile Cemal Canpolat’ın ise Belediye Başkan aday adaylığında mindere çıkabileceği duyumlarını aldık. Küçükçekmece için yukarıda yazdığımız ilk yorumumuz halen geçerliliğini korumaktadır. Biz ısrarla; kendi örgütünün delegesinin yarısının güvensizlik oyunu alan Kemal Çebi’nin aday olamayacağını, yanlışlıkla olursa CHP’nin tarihindeki en düşük oy’u alacağını iddia ediyoruz. Gökhan Gümüşdağında aynı durumda olabileceğini, burada muhakkak “solcu” kimliği ile öne çıkmış bir aday ile seçime ortak olunacağında ısrarlıyız.

Arnavutköy’de ise çok şey değişmeyecektir. Eski İlçe Başkanı Ali İhsan Ercan, “ben yokum” dedi. Burada çekişme meclis üyeliğinin ilk birkaç sırası için kıran kırana geçecektir, diye düşünüyoruz. Eski DSP den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığını yapmış olan Bayram Eminel’in Belediye başkan adayı olacağı yönünde bir eğilim olmasına rağmen Bayram Bey en azından şimdilik CHP üyesi değil.

Yarın; Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt…

 

twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi