Avcılar dünyayı dönüştürüyor!

Avcılar dünyayı dönüştürüyor!
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi bünyesinde yapılan toplantılara davetli davetli olarak gittiği ABD'den dönen Turan Hançerli, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

 2 yılda 3 defa BM kürsüsünde konuşma yaptığını belirten Hançerli, “Konuştuklarımız oralarda kabul görüp alkışlanıyor. Avcılar dönüşüyor, dünyayı dönüştürmeye devam ediyor” dedi


16-17 Eylül 2023 tarihlerinde Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi bünyesinde yapılan toplantılara davetli olarak ABD’nin New York kentine giden Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar'da kahraman gibi karşılandı. Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde, “2030 Gündemini Yerelleştirme: Yerel ve Bölgesel Hükümetlerle Dönüştürücü Koalisyonlar” etkinliğinde konuşma yapan Hançerli, ziyaretine dair bilgiler paylaştı. 

Dünyaya seslendik

Belediye binası önünde kendini karşılayan, belediye çalışanları ve Meclis üyelerine seslenen Hançerli, “BM'de olmak, BM kürsüsünden dünyaya seslenmek çok heyecanlı ve gurur vericiydi. Ama bu güzel hoş karşılşamanız ondan daha gurur verici” dedi. “BM'de son 2 yıl içerisinde 3 defa o kürsüyü kullanarak tüm dünyaya seslendik. Dünyaya kendimizi anlattık” diyen Jançerli, “Nasıl daha güzel bir dünya kurulacağından söz ettik. BM, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de kurucusu olduğu, 1945 yılında kurulan, halihazırda 193 ülkenin barış, adalet, huzur ve güvenli bir dünya için bir araya gelip çalıştığı bir mekan. Genel Merkezi Amerika'da Nev York'ta. Her yıl bu aylarda genel kurul yapılır. 78. Genel Kurul'a Avcılar halkının temsilcisi olarak katılıp, dünya liderlerinin konuşmalarına şahitlik etti. Sizlerin adına orada bulundum” ifadelerini kullandı. 

Bu gurur hepimizin

Dünya liderlerinin alacağı kararlara temel oluşturacak önerilerde bulunduğunu dile getiren Hançerli, “Yüksek seviyeli politik forumlarda konuşmacı olarak yer aldım. Bizim önerilerimiz BM'nin kararlarına altlık oluşturdu. Kararlarının maddeleri haline geldi. Bu nedenle mutluyum, gururluyum. Bu gurur bütün Avcılar'ın, hepinizin. Birçok arkadaşımız, hemşehrimiz ve tüm dünya merak ediyor. Yarım milyon nüfuslu bir ilçenin belediye başkanı 2 yılda 3 defa BM kürsüsünden konuşabilme hakkını nasıl elde etti diye. Çok çalıştık, çok güzel işler yaptık da ondan” diye konuştu. 

3 belediyeden biriyiz

BM'nin bir süredir üzerinde durduğu, yoğun çalışmalar yaptığı ve 17 maddeden oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” başlıklı eylem çağrısından söz eden Turan Hançerli, “Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının hayat bulması, tüm insanlar tarafından kabul edilip, yöneticiler tarafından uygulamaya geçmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda gönüllü yerel değerlendirme raporları hazırlanıyor. Bu raporları hazırlayan 82 belediyeden biriyiz. Bu raporu hazırlayan ve çalışma yürüten Türkiye'de 3 belediyeden biriyiz. Orada yaptığımız konuşmalarda da neye vurgu yaptık? Öncelikle yerelin çok önemli olduğunu, her aşamada vurguladık. Yerelin mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini anlattık. Yerelden kastımız, kent, köy. Kastımız insanların en alt düzeyde yaşadığı yerler. Dünya uzun süredir hep bir araya gelmeye, büyük ölçekte birliktelikler kurmaya çalışıyor. Özellikle pandemi zamanında görüldü ki bu büyük kuruluşlar, uluslar üstü kuruluşlar hala bazı şeyleri tartışırken yerel sorunun merkezinde. Onlar tartışırken çözümün paydaşlarının hemen yanıbaşında olan yerel, sorunu çözmüş. Pandemide devletler ne yapacağını düşünürken, belediyeler maske de dağıttı, evden çıkamayanların gıdasını da dağıttı. Avcılar Belediyesi de bunları yaptı. İşte yerelin bu dönüştürücü, biri bin yapan gücü nedeniyle daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladık. Vurgulamaya devam edeceğiz” dedi. 

3 büyük sorunu çözdük

Avcılar Belediyesi olarak, yerel kalkınma, yerinden kalkınma ve aşağıdan yukarıya doğru kalkınma kavramlarını gündeme getirdiklerini belirten Hançerli, “Aşağıdan yukarıya doğru kalkınmayı bütün dünya literatürüne kattık. Kalkınma denilince bir ülkenin ne kadar büyük olduğu konuşuluyor. Ama gerçek kalkınma en aşağıdan yani en yoksul kesimlerin kalkınıp kalkınmadığı ile doğru orantılıdır. Yoksulluk bitmeden gerçek kalkınma olmaz dedik. Demeye de devam edeceğiz. Gerçeği de bu. Ülkemizde de bunu yaşıyoruz. Bunun için gelir adaletini ve aşağıdan yukarıya kalkınmayı ifade ettik. Bu konuştuklarımız oralarda kabul görüp alkışlanıyor. İşte Avcılar dönüşüyor, dünyayı dönüştürmeye devam ediyor. Dönüştürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Belediye başkanı seçildiğinde Avcılar'ın 3 büyük sorunu olduğunu belirten Hançerli, “Bunlardan biri kentsel dönüşüm. İkincisi ekonomik kriz. Öyle ki çalışanlarının maaşını ödeyemeyen bir belediye. Üçüncü mve en önemlisi de imar sorunu. Çok şükür, aradan 4 buçuk yıl geçti. Onlarca yıl içerisinde yapılamayan işleri 4 buçuk yılda çözdük. 3 mesleyi de çözdük. İşte dönüşüm bu. Aşağıdan yukarıya kalkınmış bir belediye, temel sorunlarını çözmüş bir beledidye. Bunu bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte bnaşardık. Bu başarı hepimizin” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.