BELEDİYE İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR!

BELEDİYE İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR!
Avcılar Belediyesi temizlik kamyonunun yol vermemesine sinirlenen bir sürücü, tekme tokat belediye işçisi Emrah Özdemir'e saldırdı.

Saldırı, temizlik işçileri tarafından protesto edildi. İşçiler, “Sömürüye karşı omuz omuza” ve “Belediye işçileri köle değildir” yazılı döviz taşıdı. Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Savaş Doğan, "Avcılar emekçileri olarak yaşadığımız bu olayları hiç hak etmiyoruz” dedi

 

Olay, Merkez Mahallesi Menekşe Sokak'ta meydana geldi. Avcılar Belediyesi temizlik ekibi, 34 SL 6613 plakalı çöp kamyonu ile sokaklardaki konteynerleri boşaltmaya giderken, önlerinde giden bir kamyon, yol üzerinden geçen internet kablosunu kopardı. Kopan kablo yere düşerken, belediye temizlik aracının şoförü durdu, işçilerden yoldaki kabloların çekilmesini istedi. Çöp kamyonunun durmasına sinirlenen arkadaki sürücü, korna çalarak yolun açılmasını istedi. İşçiler ise yoldaki kablolar nedeniyle durduklarını anlatmaya çalıştı. Bu sırada otomobilden inen sürücü, Avcılar Belediyesi temizlik işçisi Emrah Özdemir ile tartıştıktan sonra tekme tokat saldırdı. Sağ gözünden yumruk yiyen işçi, acı içerisinde yere yığıldı. Çevredekiler ve diğer işçilerin müdahalesi ile saldırgan uzaklaştırıldı. Gözünden yaralanan Özdemir, hastaneye kaldırılarak tedavi edildi. Avcılar Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekipleri ise saldırganı polis merkezine götürdü. Belediye işçisi Emrah Özdemir, arkalarındaki sürücüye kabloları kaldırmak için durduklarını anlatmaya çalışırken birden saldırıya uğradığını, yumruk atan saldırganın parmağındaki yüzüğün gözüne zarar verdiğini söyledi.

 

Gözü ciddi zarar gördü

 

Temizlik işçisini ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, "Son dönemde arkadaşlarımıza yönelik saldırılar arttı. Belediye kameramanı arkadaşımız uğradığı saldırıda, bir gözü ciddi zarar gördü. Temizlik işlerindeki bir arkadaşımız parmağından oldu. Herkesin iğrenerek baktığı, çöpleri gece gündüz toplamak için çalışan, hastalık riskini göze alan arkadaşlarımız maalesef böyle saldırılara maruz kalıyor" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

 

Bunu hak etmedik

 

Belediye işçisinin yaralanmasına neden olan yumruklu saldırı, temizlik işçileri tarafından protesto edildi. Protesto gösterisine saldırıda gözünden yaralanan işçi Emrah Özdemir de katıldı. Saldırıyı protesto eden işçiler Marmara Caddesi’ndeki Deprem Anıtı önünde toplandı. Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Savaş Doğan, "Avcılar emekçileri olarak yaşadığımız bu olayları hiç hak etmiyoruz. Belediyelerde hizmet veren ölümden yaşama kadar hayatın her alanında hizmet üreten emekçilere sahip çıkılmasını saygı gösterilmesini bekliyoruz. Onlarca kişi bu saldırılara maruz kalabiliyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.