Libya'nın devrik liderinin yaklaşık 3 buçuk haftadır generalleriyle iletişiminin tamamen koptuğunu belirten Alambo, bu nedenle Kaddafi'nin yerinin söz konusu generaller tarafından da bilinmediğini kaydetti. Nijerli aşiret lideri, başkent Trablus'un muhaliflere bağlı askeri güçler tarafından geçen ay ele geçirilmesinde Kaddafi'nin güvendiği bir generalinin ihanetinin etkili olduğunu da ifade etti.
Nijerli yetkililer, aralarında Kaddafi rejimi yetkilileri ve aileleri ile Kaddafi'nin oğlu Saadi'nin de bulunduğu yaklaşık 30 kişinin son günlerde Libya'dan Nijer'e geçtiğini açıklamıştı. Kaddafi'nin eşi, kızı ve oğullarından bazıları şu anda Cezayir'de bulunuyor.
Öte yandan, Kaddafi'ye bağlılıklarıyla bilinen Nijer'deki Tuareg liderlerinin, Kaddafi rejimine bağlı kişilere siyasi sığınma hakkı tanıması için Nijer hükümetine baskı yaptıkları belirtiliyor.
Kaddafi'nin oğlu Saadi, Nijer'in başkenti Niamey'e geldi
Libya'nın firari lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi, siyasi sığınma talebiyle Nijer'in başkenti Niamey'e geldi. Nijer hükümet sözcüsü Maru Amadu, geçen haftasonu Libya'dan Nijer'e geçmesinin ardından Agadez kentinde olduğu bildirilen Saadi'nin, başkent Niamey'de olduğunu açıkladı.
Saadi'nin yanı sıra Kaddafi'nin üç generali de siyasi mülteci statüsü elde etmek için Niamey'de bulunuyor. Generallerin, Nijerli yetkililerle görüşmelerinin sürdüğü bildiriliyor. Libya'da muhaliflerin kurduğu yeni yönetim, Kaddafi rejimi döneminde görev yapan yetkililerinin ülkeye iade edilmesini istiyor. Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi, Libya'daki gösterilere müdahale eden askeri birlikleri yönettiği gerekçesiyle BM yaptırımına tabi bulunuyor.