El Kaide, Mısır halkını 'cihada' çağırdı

El Kaide, Mısır halkını 'cihada' çağırdı
El Kaide terör örgütünün Irak'taki kolu olan Irak İslam Devleti (ISI), Mısır'daki göstericileri ''cihada çağırdığı'' bildiriliyor.
İnternetteki İslamcı siteleri gözetleme merkezinin (SITE) verdiği bilgiye göre, Irak İslam Devleti adlı örgüt, Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e karşı gösteri yapan protestocuları, ''cihat edip şeriat kurallarına dayanan bir hükümet kurmaya'' çağırdı. İlk defa El Kaide'ye bağlı bir grubun Mısır'da süregelen gelişmelere tepki verdiğini belirten SITE'ye göre, ISI'nın mesajı cihatçı forumlarda dün yer aldı.

ABD'de bulunan SITE'nin bildirdiğine göre, ISI mesajında, Mısırlı göstericileri, demokrasinin "hayal kırıklığına uğratan yollarını" ve "putperestlik olan milliyetçiliğin çürümüş yollarını bırakıp, şeriat düzenin kurulması amacıyla cihat etmeleri" gerektiğinin altını çiziyor.

ISI ayrıca, Mübarek'i "Mısır zalimi" olarak tanımlarken, ABD ve İsrail'i de "Mübarek'in efendileri" olarak nitelendiriyor. Mısır'da, Hüsnü Mübarek'e karşı gösterilerin 25 Ocaktan bu yana yoğunlaştığı, dün binlerce kişinin ülkenin başkenti Kahire'nin ve diğer kentlerinin sokaklarında, Mübarek'i protesto ettiği belirtiliyor.

Muhalifler Parlamento Binası önünde barikat kurdu

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan parlamento binasının önüne muhalifler tarafından barikatlar kuruldu. Muhalefet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Meclis Caddesi'ne barikat kuran göstericiler, parlamentoya giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. İktidar partisi NDP'nin bazı milletvekillerinin Mısır devlet televizyonuna parlamentodan telefon ile bağlanarak, görevlerine devam ettiklerini ve muhalif göstericilerin Tahrir meydanı dışında hiç bir etkinliği bulunmadığını iddia etmeleri üzerine Mısır Parlamentosu önünde kontrol noktaları oluşturan protestocuların, Cuma gününe kadar parlamenterlerin parlamentoya girişini engellemeyi amaçladıkları öğrenildi. Parlamento binasının iç kısmı polis tarafından korunurken, dış kısmında bulunan askeri birliklerin, protestocuların barikat kurmasına müdahale etmedikleri de görgü tanıklarınca ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.