Gönül dostları iftarda buluştu

Gönül dostları iftarda buluştu
Esenyurt İlçe Kaymakamı Halil uyumaz ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Muharrem ayı nedeniyle oruç tutan alevi vatandaşlar ile iftarda buluştu
Esenyurt İlçe Kaymakamı Halil uyumaz ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Muharrem ayı nedeniyle oruç tutan alevi vatandaşlar ile iftarda buluştu.
Hazreti Muhamed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği ve Kerbela Şehitlerinin anıldığı Muharrem ayında oruç tutan alevi vatandaşlar Esenyurt Belediyesi Sosyal Tesislerinde iftar açarak lokma yediler.
600 kişinin davet edildiği iftar programında Dost eli yardımlaşma vakfının düzenlediği sinevizyon ilgi toplarken programda duygulu bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “dünyanın neresinde olursa olsun tarihi kültürel ve dini değerlerimize sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Allahın tüm nimetlerini sergilendiği dünyamızda, insanlık henüz hakkın davasını anlayamamıştır. Bu mübarek ayda Hz. Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret etmiştir. Bu mübarek ayda hak uğruna şehit olan kerbela şehitlerimizi anıyoruz. Bu ayı idrak eden insanlarımız ile bir arada olmaktan onur duydum. Allahın emirlerini bize ulaştıran hak dostlarının şefaatine nail oluruz inşallah. Allah emirleri ile bizi hak yoluna davet eden resulümüz  ve onun yolunda giden erenlerimizin bize bıraktığı o paha biçilmez değerlere hep birlikte sahip çıkacağız. Aramızdaki sevgi kardeşlik bağlarımızı her geçen gün güçlenerek dünyaya insanlık dersini vermeye devam edecektir. Şanlı tarihimizde dünyaya insanlık dersi verdik. Dünyadaki yaşanan  savaşlarda bugün hala mazlum hakkını korumaya lokmamızı onlarla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.
 El ele gönül gönüle hizmet edeceğiz.,
Düzenlenen iftar proğramın da bir konuşma yapan Esenyurt İlçesi Kaymakamı Halil Uyumaz, “Esenyurt istanbulun yeni ilçelerinden biridir. İlçemiz de yaşayan tüm insanlarımız ile el ele gönül gönüle tarihi ve kültürel değerlerimizi yücelterek hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir yandan yeni ilçemizin ihtiyaçlarına yönelik girişimlerimiz devam ederken diğer yandan sosyal faaliyetlere önem veriyoruz. Dünya insanın sevgiye ihtiyaç duyduğunu ifade eden uyumaz, “sevginin hayat bulduğu dünyada, acılar hafifler savaşlarda  akan kan durur.  Dünya insanlık tarihinden ders almalıdır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.