Kaddafi protestoculara acımadı: 4 ölü

Kaddafi protestoculara acımadı: 4 ölü
Ortadoğu'da Tunus ve Mısır devrimlerinin etkisi sürüyor. Libya'da bugün düzenlenecek "Öfke Günü" gösterilerinin öncesinde protestocularla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü. Bahreyn'de de polis, göstericilerin kurduğu kamp alanına mü

Muhalif internet sitelerinin bildirdiğine göre, Libya'nın doğusundaki Beyda kentinde dün gece gerçekleşen gösterilerde güvenlik güçleri ile Kaddafi rejiminin değişmesinin isteyen göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü.

Libya'nın Bingazi kentinde dün düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde de protestocularla, polis arasında çıkan çatışmalarda 38 kişi yaralanmıştı.

Libya'da muhalifler bugün "Öfke Günü" adını verdikleri protesto eylemlerine hazırlanırken, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin destekçileri de 42 yıldır iktidarda olan liderlerine bağlılıklarını sergilemek için gösteriler düzenliyor.

BAHREYN POLİSİNDEN KANLI MÜDAHALE

Hükümet karşıtı gösterilerin dördüncü gününe girdiği Körfez ülkesi Bahreyn'de de başkent Manama'da polis, göstericilerin kamp kurduğu alana müdahale etti. Kahire'nin Tahrir Meydanı'ndaki direnişten etkilenerek İnci Meydanı'nda toplanan protestocuları dağıtmak için yapılan operasyonda 4 gösterici hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları AFP'ye yaptıkları açıklamada, Bahreynli polislerin Manama'nın merkezinde bulunan İnci Meydanı'nda kamp kuran göstericilere saldırdığını ve onları dağıttığını belirtti.

Görgü tanıklarından 37 yaşındaki Fadıl Ahmet, "Polis, çadırda geceyi geçiren yüzlerce göstericiye saldırdı" dedi. Polisin müdahalesinden kaçan Mahmut Ferac ise "Güvenlik güçleri, meydana bakan bir köprüden geldi ve saldırı sırasında birçok gösterici yaralandı" dedi.

AFP'ye konuşan bir milletvekili, polisin gerçekleştirdiği operasyonda 4 protestocunun öldüğünü söyledi. Ajans, olayda yaklaşık 100 kişinin de yaralandığını bildirdi. El Cezire televizyonu, yaralananlar arasında kadın ve çocuklar olduğunu bildirdi.

Tunus ve Mısır'daki halk ayaklanmalarının ardından, Körfez ülkesi Bahreyn'de de Pazartesi günü gösteriler başlamıştı.

Sünni hanedanın yönettiği, nüfusun çoğunluğunun Şii olduğu, ABD'nin 5'inci Filosuna ev sahipliği yapan körfez krallığındaki binlerce gösterici, 1971'den bu yana görevde olan Başbakan Şeyh Halife bin Sallah el Halife'nin istifasını, siyasi tutukluların salıverilmesini ve yeni anayasa istiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.