Kaddafi'nin çağrısına uydular

Kaddafi'nin çağrısına uydular
İktidar karşıtı gösterilerin isyana dönüştüğü Libya'da Muammer Kaddafi'nin dünkü çağrısının ardından bu kez hükümet yanlıları sokaklara çıktı.

AFP haber ajansı, Libya lideri Muammer Kaddafi yandaşlarının başkent Trablus'un merkezindeki Yeşil Meydan'da toplanmaya başladığını bildirdi. 

Ajansın bölgedeki muhabiri, göstericilerin korna çalarak otomobillerle dolaştığını, yeşil bayraklar sallayarak, Kaddafi'nin resimlerini taşıdığını ve "halkın iktidarı ya da ölüm" yazılı büyük bir pankart taşıdığını belirtti.

Meydanda az sayıda güvenlik görevlisinin bulunduğu belirtildi.

Kentin diğer bölümlerinde ise çoğu dükkanın kapalı olduğu, ancak fırınlar ve benzin istasyonları önünde kuyruklar görüldüğü ifade edildi.

Associated Press haber ajansı, daha önce bir görgü tanığına dayanarak verdiği haberinde, silahlı Kaddafi yanlıları ve Kaddafi'nin paralı askerlerinin bu sabah Trablus sokaklarında ateş açtığını bildirmişti.

Bu arada Libya'nın batısındaki Misurata'da yönetim karşıtlarının kentin kontrolünü ele geçirdiği belirtildi. Misurata'nın, hükümet karşıtı güçlerin eline geçen ilk batı kenti olduğu belirtildi.

Devlet televizyonunda dün halka hitap eden Kaddafi, yandaşlarına bugünden itibaren gösteri yapmaları çağrısında bulunmuştu.

BİNGAZİ'DE HALK SİLAH BIRAKIYOR

Libya'daki isyanın merkezi Bingazi'de ise halkın, güvenlik kuvvetlerinin şehrin kontrolünü kaybetmesinden sonra kendilerini güvenli hissettikleri için silahlarını teslim etmeye başladığı belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, kent sakinleri, silahların, kentin protestocuların kontrolüne geçtiğinden emin olan isyanın tertipçilerince toplandığını belirttiler.

Bölge halkı, ülkenin doğusunun büyük bölümünün Kaddafi karşıtlarının elinde bulunduğunu söylüyor. Doğudaki askerler de bölgede artık Kaddafi'nin emirlerinin geçerli olmadığını bildirdiler.

Vatandaşlar kentin dünden beri sakin olduğunu da belirtiyorlar. Doğudaki Tobruk kentinde de hala üniformalarını çıkarmamakla beraber artık Kaddafi'ye bağlılıklarını bildirmeyen askerlerin, doğunun artık Libya liderinin kontrolünde olmadığını söyledikleri bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.