Kendisi hariç herkes suçlu

Kendisi hariç herkes suçlu
Libya Lideri Muammer Kaddafi, telefonla bağlantı kurduğu devlet televizyonuna ilginç açıklamalarda bulundu. Yaşananların sorumlusu olarak El Kaide'yi gösteren Kaddafi, uyuşturucu ve alkol kullanımının da bu süreci tetiklediğini söyledi. Sözlerini tehditkâ
Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin ikinci kez kameraların karşısına çıkması bekleniyordu. Ancak konuşma yapacağı duyulunca Zaviye kentinde çatışmalar çıktı. Çatışmalarda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Olaylarda ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Bu nedenle konuşmasını telefonla yaptı. Konuşmasında kendisi hariç herkesi suçlayan Kaddafi, Libya halkını tehdit ederek açıklamasını bitirdi.

Kaddafi'nin konuşmasından satır başları:

"-Trablus'ta belirli bir alana gitmeniz gerekiyor. Orada bazı haplar satılıyor. Gençler de bu hapları alabiliyor. Bu haplar gençlerde aşırı heyecan yapıyor. Biz hepimiz çok düzgün bir hayat yaşadığımız için gıpta ediliyordu. Bizi kıskanıyorlar. Hepimiz Müslümanız. Hepimiz peygambere inanıyoruz. Tüm bu yaşananlar El Kaide'nin planları. Bunlar uyuşturucu kullunmanın sonucu. Bütün bu eylemleri ABD’nin tetiklediği aşikar.

-İktidarı size bırakıyorum. Sorunlarla dilediğiniz gibi başa çıkabilirsiniz. Benden çok daha fazla süredir iktidarda olan insanlar var. Örneğin İngiltere Kraliçesi. Kimse ona bir şey demiyor.

-Şu anda olanlar halkın iktidarı değil. El Kaide'nin oyunları. Ben bir kez daha size söylüyorum. Ben iktidarı 1977'de size bıraktım zaten. Savaş mı var, barış mı var. Beni ilgilendirmiyor.

-Bir kez daha size sesleniyorum. Çocuklarınızı sokaklardan toplayın. Biz onları rehabilitasyon edelim. Görün bakalım nasıl değişiyorlar. Eğer bunlar devam ederse ülkeyi yıkıma uğratacağız!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.