Libya, tüm dünyayı alarma geçirdi

Libya, tüm dünyayı alarma geçirdi
Libya'da sular durulmuyor... Başkent Trablus'ta hükümete ait bir bina ateşe verildi. Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, isyancıların silahları ele geçirdiklerini ve ülkenin iç savaşın eşiğine geldiğini söyledi. Uluslararası İnsan Hakları Federa
Libya'nın başkenti Trablus'ta hükümete ait bir binanın yandığı bildirildi. Reuters muhabiri, meclis oturumlarının yapıldığı "Halk Sarayı"nın yanmakta olduğunu söyledi. Muhabir, itfaiyecilerin yangına müdahale ettiğini de belirtti.

 

Güvenlik güçlerinden 'terör saçanlara' karşı operasyon

Libya güvenlik güçlerinin, ''sabotajcı ve terör saçan unsurlara'' karşı operasyon düzenlediği bildirildi. Operasyonun düzenlendiği yeri belirtmeyen devlet televizyonu, operasyonda çok sayıda ölü olduğunu duyurdu. Televizyona göre, güvenlik güçleri, halka ''ülkede güvenliği yeniden oluşturmak için'' kendileriyle işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Televizyon daha sonra Kaddafi yandaşlarının başkent Trablus'un merkezinde düzenlediği gösterileri canlı olarak yayımladı. Devlet televizyonuna göre, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkedeki şiddet eylemleriyle ilgili bir soruşturma komisyonu kurulduğunu, bu komisyonun Libyalı bir yargıç tarafından yönetileceğini açıkladı.
 

BM Genel Sekreteri, kaddafi'ye şiddeti derhal bitirmesini söyledi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, bugün Libya Lideri Muammer Kaddafi ile telefon görüşmesi yaptığı ve ülkedeki şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini söylediği bildirildi.
BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreterin bugün Kaddafi ile ülkede kötüye giden durumla ilgili uzun bir telefon görüşmesi yaptığı ve görüşmede, Kaddafi'ye, ülkede artan şiddetten derin endişe duyduğunu belirterek, şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini söylediği kaydedildi.

Sözcülüğün verdiği bilgiye göre, Genel Sekreter, Kaddafi'ye, ülkede, barışçıl toplanma hakkı ve bilgi edinme hakkı dahil olmak üzere temel hak ve insan haklarına saygı gösterilmesi ve hangi koşulda olursa olsun sivil nüfusun korunması gerektiğini ifade etti.

Sözcülük, Genel Sekreterin, Libya'da herkesi itidale davet ederek ülkedeki yetkililere, ''halkın meşru kaygılarını giderecek şekilde onlarla geniş tabanlı diyaloğa girmeleri yönünde çağrıda bulunduğunu'' belirtti.

 

Savaş uçakları, hedef gözetmeksizin bombalıyor

Libya'da savaş uçaklarının, başkent Trablus'taki çeşitli yerleri bombaladığı belirtildi.
Trablus'ta yaşayan Adil Muhammed Salih, El Cezire televizyonuna canlı yayında yaptığı açıklamada , "Bugün burada şahit olduklarımız tahayyül edilemez. Savaş uçakları ve helikopterler rastgele bölgeleri birbiri ardına bombalıyor. Birçok ölü var" dedi.

Kendisini bir siyasi aktivist olarak tanımlayan Salih, bombardımanın önce bir cenaze törenini hedef alarak başladığını belirterek, "Halkımız ölüyor. Her 20 dakikada bir bombardıman yapılıyor" diye konuştu.

İsviçre'deki Libya Hakikat ve Adalet Komitesi Başkanı Fethi El Verfali de "Trablus'ta askeri uçaklar sivillere, protestoculara saldırıyor. Siviller dehşet içinde. BM nerede, Uluslararası Af Örgütü nerede" dedi. Bu arada, El Arabiye televizyonu, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde, Trablus'taki çatışmalarda 160 kişinin öldüğünü duyurdu.
 

 

Görgü tanıkları 'katliam' diyor

Libya'nın başkenti Trablus'un banliyösünde yer alan Fachlum ve Tajura mahallelerinde bugün çatışmalar meydana geldiği bildirildi, görgü tanıklarından birisi, bu olayları "katliam" olarak niteledi. Telefonla AFP'ye açıklama yapan bir görgü tanığı, "Tajura'da bugün olanlar bir katliam" dedi.

Görgü tanığı, silahlı kişilerin rastgele ateş açtığını, ölenlerin arasında kadınların da bulunduğunu, cami hoparlörlerinden yardım çağrıları yapıldığını söyledi.

Fachlum Mahallesi'nden bir başka görgü tanığı da Afrikalı paralı askerleri indirmek için mahallenin üzerinde helikopterlerin uçtuğunu, bu askerlerin sokakta bulunan herkesin üzerine ateş açtığını, birçok kişinin öldüğünü belirtti.
 

 

821 Türk vatandaşı Türkiye'ye getirildi

Libya'dan 1 Air Libya, 2 THY tarifeli ve 1 özel tahliye uçağı ile 821 Türk vatandaşının Türkiye'ye getirildiği bildirildi. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Genelkurmay Başkanlığı ve Kızılay arasında sağlanan koordinasyon sonucu, Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle Türk vatandaşlarına yardım malzemesi gönderilmesi ve onların Türkiye'ye getirilmesi çalışmalarına bugün de devam edildiği belirtildi.
Bu çerçevede; 1 Air Libya, 2 THY tarifeli ve 1 özel tahliye uçağı ile 821 vatandaşımızın Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

Kızılay tarafından hazırlanan yaklaşık 1,5 ton kumanyanın da Libya'ya giden özel tahliye uçağı ile gönderildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''THY tarifeli uçağı ile Büyükelçiliğimize tahliye sürecinde destek vermek amacıyla, 7 kişilik Dışişleri Bakanlığı personeli ve 10 kişilik Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluşan ekip gönderilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilen bin 500 yolcu kapasiteli TCG İskenderun isimli gemi, 2 firkateyn ve 1 yakıt gemisi eşliğinde saat 12.15'de Mersin Limanından Bingazi Limanına hareket etmiştir. Gemi ile 6 bin kişilik kumanya gönderilmiştir.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürlüğüne ait 1. feribot saat 16.40'da, 2. feribot ise saat 18.00'de hareket etmiştir. Feribotlarla 6'şar kişilik 2 sağlık ekibi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden 8 personel ile Kızılay tarafından hazırlanan 2 bin 500 kişilik kumanya ve ihtiyaç malzemesi, 3 bin adet battaniye, bin 400 adet uyku tulumu ve mat gönderilmiştir.''
Açıklamada ayrıca, gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.
 

 

İtalya'daki tüm havaüsler üst düzey alarm durumunda

İtalya'daki tüm hava üslerinin, Libya'dan gelen iki Libya savaş uçağı ve sivil helikopterin Malta'ya inmesinin ardından, üst düzey alarm durumuna geçirildiği bildirildi. İtalyan ANSA haber ajansının sorularını, Savunma Bakanı Ignazio La Russa'nın resmi bir ziyaret için bulunduğu Abu Dabi'de yanıtlayan bakanlık kaynakları, ''alarm durumunun maksimum seviyeye çıkarıldığını'' teyit etti.

Aynı kaynaklar ayrıca, deniz ve hava kuvvetlerine bağlı önemli sayıda helikopterin ülkenin güney kesimine gönderilmesine karar verildiğini belirtti. ANSA, iki Libya savaş uçağı ve sivil helikopterin Malta'ya inmesinin ardından bu yönde bir kararın alındığını duyurdu.
 

 

Dini liderlerden isyana çağrı

Hükümet karşıtı protestolara sahne olan Libya'da dini liderlerden oluşan bir grup, liderliğe karşı ayaklanmanın her Müslüman'ın ilahi görevi olduğunu belirterek, halkı isyana çağırdı.

Libya'nın Özgür Ulema Ağı adlı grup, yayımladığı bildiride, "İnsanlığa karşı kanlı suçlarını sürdürdüler ve hatta bunları şiddetlendirdiler. Dolayısıyla Allah'ın ve onun sevgili peygamberinin yol göstericiliğine tamamen hiyanet ettiler" ifadesini kullandı.

Reuters tarafından ele geçirilen bildiride grup, "Bu, onları her türlü bağlılıktan yoksun kılar ve onlara karşı mümkün olan her yolla ayaklanmayı ilahi görev yapar" değerlendirmesinde bulundu.

 

El Cezire'den açıklama

El Cezire televizyonu, Trablus kentinde bir askeri uçağın, kalabalık üzerine ateş açtığını öne sürdü. El Cezire, bu bilgiyi görgü tanıklarından aldığını kaydetti.
 

Göstericiler birçok kentin kontrolünü ele geçirdi 

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (UİHF), Libya'da göstericilerin birçok kentin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu. Federasyon başkanı Süheyra Belhasan, ordunun çekilmesinden sonra, aralarında Bingazi ve Sirte de olmak üzere birçok kentin göstericilerin eline geçtiğini belirtti.

 

'Adalet Bakanı istifa etti' iddiası

Libya'da Adalet Bakanı Mustafa Muhammed Ebud El Celil'in istifa ettiği iddia edildi. Libya'da yayımlanan Kurina gazetesi, Adalet Bakanının hükümet karşıtlarına yönelik aşırı güç kullanılmasını protesto etmek için istifa ettiğini belirtti.

Kurina'nın internet sitesinde yer alan haberde, gazetenin El Celil ile telefonda konuştuğu belirtildi. El Celil'in istifa haberini resmi kaynaklar henüz doğrulamadı.

 

Polis Zaviye kentinden çekildi

Bu arada, Libya'da polisin Zaviye kentinden çekildiği, bu kentte lider Muammer Kaddafi yanlıları ile karşıtları arasında çatışmaların çıktığı bildirildi.

Libya'dan Tunus'a dönen bazı görgü tanıkları, polisin dün öğlen kentten çekildiğini, iki gündür Kaddafi yanlıları ile karşıtları arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirtti.
Tanıklar, kentteki mağazaların kapalı olduğunu, Kaddafi'nin bir evinin ateşe verildiğini, polis araçlarının çalındığını ve kamu binalarına saldırıldığını anlattılar.

Sirte için ayaklanma


Öte yandan, görgü tanıkları, Sirte kentinin göstericiler tarafından ele geçirildiği haberlerini yalanladı.

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (UİHF), Libya'da göstericilerin birçok kentin kontrolünü ele geçirdiğini duyurmuştu.

Ordunun çekilmesinden sonra, aralarında Bingazi ve Sirte de olmak üzere birçok kentin göstericilerin eline geçtiği açıklanmıştı.
 

Ölü sayısı artıyor

Merkezi Paris'te bulunan federasyonun başkanı Belhasan, Libya insan hakları birliğinden alınan verilere dayanarak, Libya'da ayaklanmanın başlamasından bu yana 300-400 kişinin öldüğünü de ifade etti. İnsan Hakları İzleme Örgütü ölü sayısını 233 olarak açıklamıştı.

 

İsyan ateşi petrol bölgesinde

Libya'da petrol rafinerisi ve petrokimya tesislerinin bulunduğu Ras Lanuf bölgesinde de hükümet karşıtı protestoların başladığı bildirildi.

Libya'nın Kurina gazetesi, rafineri çalışanlarına dayanarak verdiği haberde, tesise zarar verilmesini önlemek için bölge sakinleri ve işçilerden özel gruplar oluşturulmakta olduğunu söyledi.
 

İsyancılar silahları ele geçirdi

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, isyancıların silahları ele geçirdiklerini ve Bingazi kentinde sivillerin kullandığı tankların dolaştığını söyledi.

Seyfülislam Kaddafi, televizyondan yayınlanan konuşmasında, isyancıların silah ele geçirdiklerini ve onbinlerce kişinin Trablus'a gelmekte olduğunu belirterek, "Şu anda Bingazi'de sivillerin kullandığı tanklar dolaşıyor. El Bayda'da insanların tüfekleri var ve birçok silah deposu yağmalandı. Bizim silahlarımız var, ordunun silahları var, Libya'yı yıkmak isteyenlerin silahları var" dedi.

Libya ordusunun şimdi asayişi sağlamak için temel bir rolü bulunduğunu, çünkü sözkonusu olanın Libya'nın birliği ve istikrarı olduğunu söyleyen Kaddafi, "Libya bir yol ayrımında. İster bugün reformlar konusunda anlaşalım, ister binlere değil, ölen 84 kişiye ağlamayalım, tüm Libya kan gölüne döner. Libya, Mısır veya Tunus değil. Libya ordusu büyük rol oynayacak, Tunus veya Mısır ordusu değil. Muammer Kaddafi, Zeynelabidin Bin Ali değil, Mübarek değil. Libya'dan bir parmak yer vermeyiz. Libya'da yaşayacak, Libya'da öleceğiz" diye konuştu.

 

İnşaat sahasına saldırı

Libya'da bazıları silahlı yüzlerce göstericinin, Güney Kore'nin işlettiği bir inşaat sahasına saldırdığı bildirildi. 

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, göstericilerin, birkaç saat arayla iki kez geldikleri Trablus'taki inşaat sahasında çalışanlarla çatıştığını, olayda 4 yabancının yaralandığını söyledi.

Yetkili, göstericilerin sahadan ayrıldığını, yaralanan 4 yabancıdan 3'ünün Güney Koreli, diğerinin de Bangladeşli olduğunu kaydetti.

Güney Kore Yonhap ajansına göre, söz konusu inşaat sahasında binden fazla Bangladeşli, 40-50 civarında da Güney Koreli çalışan bulunuyor.

Bu arada ABD'nin, Libya'da polisin göstericilere şiddet uygulamasından sonra "tüm uygun eylemleri" tarttığı ve Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun televizyonda halka yaptığı açıklamayı analiz ettiği bildirildi.

Amerikalı bir yetkili, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Libya'daki hızlı gelişmeler hakkında düzenli olarak bilgilendirildiğini, Obama yönetiminin, barışçıl göstericilere şiddete sonra vermesi yönünde baskı yaparken Libyalı üst düzey yetkililerden söz konusu şiddet konusunda "izahat" bekleyeceğini söyledi.


Eski hükümet sözcüsü Muhammed Baayu'dan eleştiri

Libya'nın eski hükümet sözcüsü Muhammed Baayu, liderliğin muhaliflerle diyalog başlatması ve ülkede bir anayasanın kaleme alınması konusunu görüşmesi gerektiğini söyledi.

Bir ay öncesine kadar hükümet sözcülüğü görevini yürütün Baayu, Libya'yı yöneten elit kesim içinde itilaf olduğunu ortaya koyan açıklamasında, yönetimin, muhaliflere şiddetle gözdağı vermesinin yanlış olduğunu belirtti.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'yi muhaliflerle müzakere sürecini başlatmaya çağıran Baayu, "Umarım konuşmasını, yurt içinde bir halk muhalefetinin var olduğunu kabul edecek ve onlarla Libya sistemindeki değişiklikler konusunda diyaloğa girecek şekilde değiştirir" dedi.

Seyfülislam Kaddafi, televizyondan yayımlanan konuşmasında, ülkesinin dış güçlerin komplosunun hedefi olduğunu ve iç savaşın eşiğine geldiğini söylemişti. Kaddafi, olaylardaki can kaybının yabancı medya tarafından abartıldığını da savunmuştu.

 

Avrupalı petrol ve doğalgaz şirketleri Libya'daki personelini tahliye ediyor

Avrupalı petrol ve doğalgaz şirketleri, şiddet olaylarının ülke geneline yayıldığı Libya'daki personelini tahliye ediyor, sondaj hazırlıklarını askıya alıyor.

Norveç'in Statoil, Avusturya'nın OMV ve Royal Dutch Shell şirketlerinin Libya'nın Bingazi kentinde yüzlerce kişinin öldüğü hükümet karşıtı protestoların başkent Trablus'a sıçradığı bir dönemde personelinin bir bölümünü tahliye ettiği belirtiliyor.

İspanya'nın Repsol firması tarafından işletilen Murzak petrol üretim alanının şimdiye kadar olaylardan etkilenmeden üretimini sürdürdüğü, Fransız Eni şirketinin de operasyonlarını sürdürdüğü bildiriliyor.

Libya'da petrol ya da doğalgaz üretmeyen İngiliz petrol devi BP'nin ise şiddet olaylarının artması nedeniyle, ülkenin batı kıyılarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine başlama hazırlıklarını askıya aldığını duyurdu.

El Cezire televizyonu da bugünkü haberinde Arap Körfez petrol şirketi Nafoora'nın, işçilerin grevi yüzünden üretim yapamadığını duyurdu.

 

Çin'den uyarı

Çin Ticaret Bakanlığı, Libya'da meydana gelen olaylar üzerine Çinli işadamlarına güvenliklerine daha fazla dikkat etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlığın açıklamasında, Libya'ya gitmeyi planlayan işadamlarına seyahatlerini ertelemeleri önerildi.

Açıklamada, olayların meydana geldiği yerlerde bulunan işadamlarından Çin Büyükelçiliği ile temasa geçmeleri ve gerekiyorsa güvenli bir yere gitmeleri istendi.

 

Tacikistan, Yurttaşlarını tahliye edecek

Tacikistan'ın Libya'daki vatandaşlarını tahliye edeceği bildirildi. Tacikistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Devlet Narziyev, Libya'da meydana gelen olaylar üzerine, Tacikistan hükümetinin, bu ülkedeki vatandaşlarını tahliye etme kararı aldığını kaydetti.

Narziyev, 21 Tacik vatandaşının Libya'daki yüksek eğitim kurumlarında okuduğunu hatırlatarak, Tacikistan'ın Libya'da büyükelçiliğinin bulunmamasından dolayı, bu ülkedeki vatandaşlarının tahliyesi ile Tacikistan'ın Kahire Büyükelçiliği'nin ilgileneceğini belirtti. Narziyev, Libya'daki Tacik vatandaşlarının ne zaman tahliye edileceğine ilişkin her hangi bir bilgi vermedi.
 


İngiltere, Libya büyükelçisini çağırdı

İngiltere, Libya'nın Londra Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları toplantısından önce yaptığı açıklamada, ''Göstericilere yönelik şiddet ve güç kullanımını kınadığımızı iletmek için Libya'nın Londra Büyükelçisini bugün Dışişleri Bakanlığına çağırıyoruz'' dedi.

Hague, ülkesinin Libya'daki ''kabul edilemez ve kötü'' durumdan endişe duyduğunu kaydederek, Libya'da protestoculara yönelik şiddetin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.
Bingazi kenti ve Libya'nın doğusundaki olaylara ilişkin soruşturma başlatılması gerektiğini de belirten Hague, bu ülkede siyasi ve ekonomik reformun gerekli olduğunu bildirdi.

Hague, AB dışişleri bakanlarıyla yapacağı görüşmede, Libya hükümetinin uluslararası normlar, insan hakları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini söyleyeceğini de ifade etti. İngiliz Dışişleri Bakanı, ''Libya hükümeti, halkının güvenliğini sağlamalı'' dedi.
Hague, dün Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu ile telefonda görüşmüş ve bu ülkede artan şiddetten duyduğu endişeyi dile getirmişti.
 


İsveç büyükelçiliğindeki 3 yerel görevli istifa etti

Libya'nın İsveç Büyükelçiliğindeki 3 yerel görevlinin, Libya yönetiminin göstericilere sert müdahalesini protesto için istifa ettiği bildirildi. Büyükelçilik görevlileri TT haber ajansına gönderdikleri yazıda, ''Libya'da sivillere yapılan kırımı'' kınadıklarını belirterek, diğer elçilik görevlilerinin de kendilerini takip etmelerini istedi.

İstifa eden elçilik çalışanlarından Seyid Celabi, AP'ye yaptığı açıklamada, ''Sokaklarda insanlara saldırdığını görürken Libya hükümetine hizmet etmek iki yüzlülük olurdu'' dedi. Celabi, istifa edenlerden birinin konsoloslukta çalıştığını, diğerinin de resepsiyon görevlisi olduğunu söyledi. İstifa eden görevlilerin İsveç vatandaşı olduğu belirtildi.
 


Bulgaristan hükümeti Libya'ya uçak yolluyor

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Libya'da bulunan Bulgaristan vatandaşlarının tahliyesi amacıya Trablus'a uçak yollanacağını bildirdi. Borisov, Focus Haber Ajansına açıklamasında, sosyal gerginliğin gittikçe tırmandığı Libya'dan gelen endişe verici haberlerin karşısında Bulgaristan hükümetinin bu ülkede yaşayan veya geçici olarak ikamet eden Bulgar vatandaşların bir an önce ülkelerine getirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov da, Libya'daki Bulgaristan büyükelçiliği ile gerekli koordinasyonun yapıldığını ve Bulgar vatandaşlarının tahliyesi için hazırlıkların yapıldığını ifade etti. Hükümetin makam uçağının bakım ve kullanımından sorumlu 28. Hava Üssü Müdürü Penço Pençev, Airbus tipi uçağın bir seferde 90 kadar yolcu taşıyabileceğini belirterek, ''İlk fırsatta Libya'ya uçuyoruz'' dedi. Resmi verilere göre Libya'da 600, gayriresmi verilere göre ise 2000 Bulgaristan vatandaşı bulunmaktadır.
 

Bingazi Havaalanı'ndaki stadyumda yaklaşık 3 bin 500 Türk olduğu iddia edild

Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'nin doğu kesiminde, havaalanı yakınında bulunan stadyuma yerleştirilen Türklerin sayısının 3 bin 500 dolayında olduğu öne sürüldü.
Reuters'ın telefonla ulaştığı, Türk firması Arsel İnşaat'ın yöneticisi Sertaç Karan, burada tahliye edilme umuduyla beklediklerini, dün cenaze törenlerinden sonra tüm gece boyunca silah sesleri ve patlamalar duyduklarını söyledi.

''Her şey kontrol dışı. 15-16 yaşındaki çocuklar Kalaşnikof silahlar taşıyor'' diyen Karan, Libya güvenlik güçleri mensuplarının üniformalarını çıkararak protestoculara katıldığını gördüğünü kaydetti. Stadyumda 3 bin 500 Türk'ün tahliye beklediğini ifade eden Karan, buraya, firmalarının yağmalanmasının ardından, 3 gün önce geldiğini belirtti.
Mısır ordusu, Libya sınırında iki hastane ile kamp yeri kuruyor

Mısır ordusunun, bu ülkenin Libya ile sınırında iki sahra hastanesi ile kamp yerleri açacağı bildirildi. Mısır Yüksek Askeri Konseyi'nin Facebook üzerinden yaptığı açıklamaya göre, bu tesisler, Libya'dan gelecek Mısırlıların ihtiyaçları için kuruluyor.

Hastanelerin, Salum sınır kapısında kurulacağı kaydedildi. Açıklamada, Libya'daki Mısırlıların tahliyesi için bu ülkeye uçaklar gönderileceği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.