Mısır hükümetinden darbe uyarısı

Mısır hükümetinden darbe uyarısı
Mısır Devlet Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman, protesto gösterilerini sürdüren hükümet karşıtlarının önünde iki seçenek olduğunu söyledi: Diyalog ya da darbe. Süleyman'ın bu sözleri muhalifetin sert tepkisine neden oldu.

Mısır'da yayın yapan bazı gazetelerin editörleriyle bir araya gelen Süleyman, göstericilerin hemen istifa etmesini istediği Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in görevinin başında olduğunu söyledi.

Başkent Kahire'de 16 gündür süren Mübarek karşıtı gösterileri kastederek, "Buna uzun süre dayanamayız. Bu krizin mümkün olan en kısa sürede çözülmesi gerekiyor" diyen Süleyman, rejimin mevcut krizi diyalog yoluyla aşmak istediğini söyledi.

Süleyman, sorunları "polis aracılığıyla" çözmek istemediklerini de sözlerine ekledi.  

Mısır Devlet Başkan Yardımcısı Süleyman, diyalog çözümünün başarılı olmaması halinde ise alternatifin "darbe" olacağını belirtti.

Süleyman, "Böyle bir darbe, sonucu hesaplanmadan, düşüncesizce atılan adımlarla birlikte, birçok mantıksızlığı da beraberinde getirecektir" uyarısında bulundu.

MUHALEFET TEPKİLİ

Süleyman'ın bu sözlerini tehdit olarak algılayan muhalefet ise tepki göstermekte gecikmedi.

Tahrir Meydanı'ndaki protestoların arkasındaki 5 gençlik grubunun oluşturduğu koalisyonun sözcüsü Abdul-Rahman Samir, Süleyman'ın "felaket senaryosu" yazdığını söyledi.

Samir, "Bizi meydandaki herkesin güç kullanılarak dağıtılması anlamına gelen sıkıyönetim kanunlarıyla tehdit ediyor. Ama arkamızdan gelecek 70 milyon Mısırlı'yla nasıl başa çıkacaklar" ifadesini kullandı.

Altı yıl önceki seçimlerde Mübarek’e rakip olan muhalif lider Eymen Nur, "(Süleyman) bize bir tek seçenek bırakıyor. Çünkü diyalog seçeneği mümkün değil. Süleyman, Süleyman'la konuşuyor. Yani bize bırakılan seçenek darbe" diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.