Promosyon: 3 kişi getir silahı al, otomobili kap

Promosyon: 3 kişi getir silahı al, otomobili kap
Bingazi'de paraşütçü birliğine bağlı askerler Kaddafi karşıtlarının tarafına geçerken, destekçileri dün Trablus'ta sokağa çıkıp meydan okudu.

LİBYA'nın doğusunun kontrolünü kaybeden ve batıda da önemli noktaları muhaliflere kaptıran Muammer Kaddafi, başkent Trablus ile doğduğu kent olan Sirte'yi elinde tutmak için sivil destekçilerini silahlandırmaya başladı. Kaddafi yönetimi, sivil destekçilerine silah dağıtırken, silahlanan gruplar başkent Trablus ve çevresindeki yollarda kontrol noktaları oluşturdu. Kaddafi tarafına katılıp beraberinde 3 kişi daha getirene, rejim tarafından otomobil ve para vaat ediliyor. Bu siviller, Devrim Komiteleri binalarına giderek silah alıyor. Trablus sokarlarında silahlanmış sivillerle dolu kamyonlar tur atarken, bu sivillerin çoğunun genç, bazılarının 20 yaş altı olduğu, yeşil bandaj taktıkları belirtiliyor.

SİLAH DEPOLARINI HALKA AÇTI
Libya lideri Kaddafi, önceki gün yaptığı konuşmasında, yandaşlarına 'Libya'yı savunmak için hazırlanın' demişti. 'Libya halkının kendisini sevdiğini' söyleyen Kaddafi, 'tüm halkı silahlandırmak için 'gerekirse' tüm silah depolarının açılacağını' belirtmişti. Kaddafi'nin Batı Dağları bölgesindeki üç yerleşim merkezinin Trablus'un kontrolünden çıktığı bildirildi. Trablus'un 150 kilometre güneybatısında bulunan bölgeden gelen bir görgü tanığı, 'Batı Dağları'ndaki bütün insanlar yerel komiteler kuruyorlar. Güvenliği ve diğer işlerini bağımsız bir şekilde örgütlüyorlar' dedi. Bu yerleşim merkezlerinin Yefren, Zenten ve Cadu olduğunu söyleyen görgü tanığı, bölgenin diğer bölümlerinin ise halen Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kontrolünde olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.