'Son Firavun' TV'de pes etti

'Son Firavun' TV'de pes etti
Geceyarısı devlet televizyonundan ulusa seslenen Mübarek, "Eylül'deki seçimlerde aday olmayacağım" dedi.

Mısır'da dünkü dev protesto ve dış baskılar 'Son Firavun'u pes ettirdi. Ordu bugün yaptığı açıklamada, protestoculara, "Talepleriniz anlaşıldı artık eve dönün" dedi. Tunus ve Mısır'daki isyanların harekete geçirdiği son Ortadoğulu lider Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih olurken, Kahire'de görevli Türkiye Fox TV muhabiri Erol Candabakoğlu'nun kaçırıldığı bildirildi.

Aday olmama kararının son dönemdeki olaylarla ilgilisi olmadığını savunan Mübarek, başkan olarak Mısır’a hizmet ömrünün dolduğunu düşündüğünü söyledi. Zaman zaman duygusal sözler sarf eden Mübarek, “son nefesini Mısır topraklarında vereceğini” söyledi.  

Ancak Mübarek'in seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklaması da protestocuları tatmin etmeye yetmedi ve gösteriler bugün de devam etti.

Gösterilerin 9'uncu gününde Mübarek karşıtları, protestoların merkez üssü Tahrir Meydanı'nda toplanmaya başladı. Reuters haber ajansı, meydanda sabah saatleri itibarıyla bin 500 kişinin olduğunu bildirdi.

Mısır'ın İskenderiye kentinde de dün gece Mübarek taraftarlarıyla muhalifler arasında çatışma çıktı. Birbirlerine taş ve sopalarla saldıran tarafların arasına ordu birlikleri girmesine rağmen olayda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.