Sürgünlerin cenneti Dubai

Sürgünlerin cenneti Dubai
İSTİFA eden Mısır Cumburbaşkanı Hüsnü Mübarek'in nerede olduğu ve nereye gideceğiyle ilgili spekülasyonlar devam ediyor. Mübarek'in sürgün liderlerin cenneti Birleşik Arap Emirlikleri'ne gideceği iddiası ortaya atıldı.

El Arabiya televiyonu, Mübarek'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde sürgüne gitmeye karar verdiğini duyurdu. Kuveyt gazetesi El Kabas da Birleşik Arap Emirlikleri'nin Mübarek'e Umman sınırındaki El Ain kentinde yaşamasını teklif ettiğini yazdı.  Birleşik Arap Emirliği devlet ajansı WAM, devrik Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'in uçağının Dubai'ye indiğini duyurdu. Ajansın bu haberi Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri tarafından yalanlanmadı. Dubai ve Abu Dabi gibi yıldız kentleri ve yüksek refah seviyesiyle Birleşik Arap Emirlikleri Arap dünyasındaki halk isyanlarından uzak görülüyor. Sürgün liderler de bu nedenle daha önce bu ülkeyi tercih etmişlerdi.

BUTTO DA KALMIŞTI
Aynı zamanda zengin bir işadamı olan eski Tayland Devlet Başkanı Thaksin Shinawatra, suikasta kurban giden Pakistan eski başbakanı Benazir Butto ve Çeçen savaş lordları soluğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde almışlardı.
Ortadoğu uzmanı Theodore Karasik, 'Mübarek Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderse hiç şaşırmayın. Buradaki şeyhler, eski Mısır lideriyle sıkı dost, bu durum Mübarek'in karar vermesinde etkili olabilir' dedi. Mısır'da yayınlanan  El Youm gazetesi ise dünkü haberinde, Mübarek'in tedavi için Almanya'nın Baden kentinde lüks bir klinikte olduğunu öne sürdü.

Çok hasta bayıldığı için geç konuştu
FİLİSTİN haber ajanslarından Ma'an, Mübarek'in, ciddi sağlık problemleri olduğunu ve Mısır halkına perşembe günü yaptığı son konuşmadan önce bayıldığını iddia etti. Mısır Ordusu'nun da sağlığının kötü olması nedeniyle Mübarek'e, iktidarının son günlerinde daha fazla baskı yapmaktan kaçındığı ileri sürüldü. Bahreyn merkezli El Vasat gazetesi de önceki gün, Mübarek'e yakın kaynaklara dayanarak, Mübarek'in komaya girdiğini iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.