Tahrir Meydanı'nda silah sesleri duyuluyor

Tahrir Meydanı'nda silah sesleri duyuluyor
El Arabiya televizyonu, Mısır'ın başkenti Kahire'de Tahrir Meydanı'nda şiddetli silah seslerinin duyulduğunu bildirdi.

Televizyonun haberinde, Tahrir Meydanı yakınında çatışmalar olduğu sırada silah seslerinin yükseldiği belirtildi.

MUHALİF VEFD PARTİSİ HÜKÜMETLE DİYALOĞU ASKIYA ALDI
        
Mısır'da muhalif Vefd Partisi, başkent Kahire'deki şiddet olaylarının ardından hükümetle diyaloğu askıya aldı.
        
Vefd Partisi Başkan Yardımcısı Yasin Tageldin, "daha önce hükümetle ilkesel olarak diyaloğa girmeyi kabul ettiklerini, ancak Ulusal Demokratik Parti'nin milislerinin protestoculara şiddetli saldırılarının ardından, hükümetin protestocuları koruyacağı yönündeki sözünde durmaması nedeniyle görüşmeleri askıya aldıklarını" açıkladı.
        
Tageldin, partinin lideri Seyid Bedevi dahil bazı yönetim kurulu üyelerinin protestoculara katılmak için Tahrir Meydanına gittiklerini sözlerine ekledi.

-VODAFONE: "MISIR BİZİ, HÜKÜMET YANLISI KISA MESAJ GÖNDERMEYE ZORLADI"
        
İngiliz telefon operatörü şirketi Vodafone, Mısırlı yetkililerin kendilerini hükümet yanlısı kısa mesajlar göndermeye zorladığını açıkladı.
        
Vodafone'dan yapılan açıklamada, "Mısırlı yetkililer, Mobinil, Etisalat ve Vodafone telefon operatörlerini Mısır halkına mesaj göndermek için kullanıyor. Bunu, protestoların başlangıcından bu yana yaptılar" denildi.
        
Bu durumun "kabul edilemez" olduğunu bildiren Vodafone, gönderilen mesajların içeriğini değiştiremediklerini ve kontrol edemediklerini kaydetti.
        
İngiliz basını Vodafone aracılığıyla gönderilen mesajlardan örnekler de veriyor. Örneğin, dün abonelere gönderilen bir mesajda Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i desteklemek için yapılacak protestonun saatinin ve yerinin duyurulduğu belirtiliyor.
        
Bu arada Mısır'da aralarında Vodafone, Rolls-Royce gibi şirketlerin de yer aldığı 900'e yakın İngiliz şirketi bulunuyor. 2009 yılında İngiltere ile Mısır arasındaki toplam ticaret 3 milyar sterlindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.