Trablus'ta Kaddafi dehşeti

Trablus'ta Kaddafi dehşeti
Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki isyan dalgasının son halkası olan Libya'da gerginlik sürüyor. Başkent Trablus'ta, Muammer Kaddafi'ye bağlı güvenlik güçleri tarafından öldürülen protestoculara ait çok sayıda cesedin sokaklarda bırakıldığı bildirilirken, Liby

Associated Press ajansının haberine göre, Trablus'tan Dubai'ye geçen muhalif Libya Selamet Cephesi'nden Muhammed Ali, güvenlik güçlerinin açtığı ateşte ölen göstericilerin sokaklarda kan kaybından ölüme terk edildiğini ve Kaddafi güçlerinin ambulanslara bile ateş açtığını söyledi.

Ali, güvenlik güçlerinin sokağa çıkanların vurulacağı uyarıları üzerine kent sakinlerinin evlerine sığındığını ifade etti.

Yabancı gazetecilerin de ülkeye girişine izin verilmemesi nedeniyle haberleri bağımsız kaynaklarca doğrulama olanağı bulunamıyor ve Libya'dan haberler, tanıkların ya da muhaliflerin telefonla açıklamalarıyla ya da sosyal paylaşım sitelerinden alınabiliyor.

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'nın özelikle doğu kıyısındaki şehirlerinde başlayan ve kısa sürede isyana dönüşen Kaddafi karşıtı gösterilerde en az 250 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de öldüğünü bildirdi. 

KADDAFİ: KAÇMADIM LİBYA'DAYIM

Libya sokaklarındaki gerginlik devam ederken, Kaddafi dün gece devlet televizyonundan kısa bir açıklama yaparak, ülkesini terk ettiğine dair yayımlanan haberleri yalanladı.

Libya devlet televizyonu, Kaddafi'yi, Bab ül-Aziziye'deki evinden elinde bir şemsiye ile çıkıp, eski bir minibüse binmeye hazırlanırken görüntüledi.

Kaddafi, sadece 22 saniye süren görüntülerde, "İnsanlara Venezüella’da değil Trablus’ta olduğumu göstermek istiyorum. Başıboş köpeklere ait basının haberlerine inanmayın” dedi. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "Libya lideri Muammer  Kaddafi'nin Güney Amerika ülkelerinden Venezüella'ya gitmekte olduğunu" iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.