Tunus'ta protesto gösterisi

Tunus'ta protesto gösterisi
Tunus'un başkenti Tunus'ta yüzlerce gösterici, Fransa'nın yeni büyükelçisinin geri gönderilmesi için Fransa'nın Tunus büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

AFP muhabirine göre, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yapılan çağrılarla biraraya gelen yaklaşık 500 Tunuslu, Fransa'nın Tunus Büyükelçisi olarak atadığı Boris Boillon'un perşembe günü basınla ilk buluşmasındaki "saldırgan ve diplomasiden yoksun tavırlarını" kınadı.

Boillon, bu görüşmede bazı gazetecilerin sorularına cevap vermeyi reddetmiş veya bu soruları "zayıf sorular" şeklinde niteleyerek eleştirmişti. Bu görüşme daha sonra televizyon ve Facebook'tan yayınlanmıştı.
 
LAİK BİR TUNUS İÇİN GÖSTERİ

Öte yandan, yine başkent Tunus'ta dün yapılan ve genelevlerin kapatılmasının istendiği gösteri ve yine dün Tunus yakınlarındaki Manuba'da özel bir ilahiyat okulunda Polonyalı bir rahibin boğazlanmış haldeki cesedinin bulunmasının ardından bugün yüzlerce kişi başkentte "laik bir Tunus için" toplandı.

Facebook'tan yapılan çağrıların ardından biraraya gelen göstericiler "aşırılık yanlısı eylemlerinize son verin", "laik bir Tunus için" yazılı pankartlar taşıdılar.
Polisin göstericilerin yakınında konuşlandığı ve askeri helikopterlerin uçuş yaptığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.