Yaşasın iki ülkenin kardeşliği

Yaşasın iki ülkenin kardeşliği
Kosova’nın bağımsızlığının 3. yılı Küçükçekmece’de coşkuyla kutlandı
Küçükçekmece Belediyesi ve Arnavut Kardeşliği Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 3. yıl dönümü kutlama programı, Küçükçekmece Nikah Dairesi’nde gerçekleştirildi. Programa Kosova ve Arnavutluk kökenli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 3.yıl dönümü Küçükçekmece’de gerçekleştirilen görkemli bir törenle kutlandı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Yerel sanatçılarının sahne aldığı gecede, katılımcılar doyasıya eğlenerek Kosova’nın bağımsızlığını ilk günkü tadıyla kutladılar.
 
KOSOVA BİZİM CANIMIZDIR 
 
Programda ilk olarak; Kosova’nın kurtuluş mücadelesini anlatan fotoğrafların yer aldığı  “Bir Kahramanlık Öyküsü” isimli serginin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Gecede konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay Kosova ve Türk kardeşliğine dikkat çekerek; “Buradaki herkes Balkanlar’daki eşit olmayan güçlerin mücadelesini çok iyi biliyor. Kosova bizim için sadece bir ülke değil,  Kosova bizim için kader birlikteliği yaptığımız candan öte canımızdır. Arnavutluk’un ve Kosova’nın güzel insanları bu ülkeyi layık oldukları yere getireceklerdir. İnşallah iki yıl sonra Halkalı’da yapımına başlanan 40 bin kişilik ‘Küçükçekmece Arena’ tamamlandığı zaman bu kutlamaları orada onbinlerle yapacağız.Yaşasın Kosova Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın kardeşliğimiz” dedi. 
 
TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ
 
Kosova Büyükelçisi Bekim Sejdiu ise hemşerilerini selamlayarak “Kosova bağımsızlığının 3. yılını kutluyor. Bizler bağımsızlık yolunda çok mücadele ettik. Türkiye Cumhuriyeti de Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkedir. Kosova Cumhuriyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuz minnettarız.”diyerek gecenin anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Kosova’nın bağımsızlık sürecinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği desteğe  dikkat çeken TBMM Başkanvekili Meral Akşener de “Bu salonda Kosova için kalbi atan insanlar var. Canları yandığı zaman Türkiye’ye geldiler. Bu ülkede hepimiz kardeşlik içinde yaşadık. Bende bir göçmen kızı olarak Türkiye’de hiçbir kısıtlamaya uğramadım. İyi ki Türkiye Cumhuriyeti var. İyi ki kültürümüz, bir dilim ekmeği paylaşmaktan geçiyor.”dedi.

BAĞIMSIZLIĞI GÖNÜLLERİNCE KUTLADILAR
Başkan Aziz Yeniay’a, katkıları dolayısıyla çiçek ve plaket takdim edilen program, Arnavut Kardeşliği ve Bursa İnegöl Rumeli Türkleri Derneği”nin folklor gösterileri ile devam etti. Programda yerel sanatçılar, Rumeli Ekrem, Aziz Murati, Shukerte Fejza, ve İmran Salkan Türkçe ve Arnavutça şarkılar seslendirdi.Büyük bir coşkunun yaşandığı kutlama boyunca şarkılara, dans ve alkışlarıyla eşlik eden Küçükçekmeceliler ve Kosova kökenli vatandaşlar, Kosova’nın bağımsızlığını gönüllerince kutladılar.Gecenin sonunda ise programda sahneye çıkan sanatçılara Başkan Yeniay ve protokol üyeleri tarafından plaket ve çiçek verildi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.