AYNI TAKTİK: HABERİM YOK(!)

İnsan,sorumluluk alanında olup bitenleri bilmek zorundadır.Güvenlik görevlisi,”içeri gireni görmedim”diyemez.Komutan,”düşmanın geldiğini fark etmedim”diyemez.Başbakan da,her şeyinden sorumlu olduğu ülkede olup biten için,”haberim yoktu”diyemez.
Başbakan’ın görevi görmek,bilmektir.çünkü devletin kolu uzun,gözü keskindir.Bu nedenle Başbakan’ın görmeme,bilmeme mazereti olamaz.Hz.Ömer,Fırat kıyısında kaybolan kuzudan kendisinin sorumlu olduğunu söylerken yöneticinin görmeme,bilmeme,duymama mazeretinin olamayacağını belirtmekteydi.
Başbakan,ülkede yaşanan bir olay için,”benim haberim yoktu”derken yurttaşların aklıyla,demokrasi bilinciyle alay ediyor.Bu yola da,yaptığı ya da yaptırdığı  iş halkta infial yarattığında başvuruyor.
Türk kamuoyu biliyor ki Erdoğan’ın haberi olmadan ülkede yaprak kımıldamaz.Anadolu’nun ücra bir kasabasında bir okul müdürü bile onun haberi olmadan atanmaz.O,tüm yetkileri elinde toplama eğiliminde olan,halkın egemenlik hakkını değişik kurumlar eliyle kullanmasından haz etmeyen tekçi,tekilci bir siyasetçidir.Bunu dünya biliyor.
Milli Eğitim,Adalet,İçişleri Bakanları,Bakanlık merkez ve taşra birimlerinden TC ibaresini kaldırmaya yeltenince halkta büyük tepki oluştu.Bunun üzerine ilgili Bakanlar geri adım atarak TC ibaresini tekrar yerine koydular.Bu çok önemli olay nedeniyle ülke çalkalanırken konu Başbakan’a soruldu.O şöyle dedi:” Benim bundan haberim yok.Eğer kurumlardan TC’yi indirme kararı almışlarsa,bu kararlarının arkasında durmalıydılar.”Böyle dedi Başbakan.
Ülkede milletin hayatını ve istikbalini yakından ilgilendiren bir olay oluyor,bizzat hükümet TC’yi yok etmeye yelteniyor ama Başbakan’ın bundan haberi olmuyor(!)Bu mümkün değil.Eğer Başbakan’ın bu önemli olaydan haberi yoksa bu çok vahim bir olaydır.Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik dış saldırı kadar vahim bir hadisedir bu.Eğer bu olay  Başbakan’ın bilgisi dahilinde oluyorsa-ki mutlaka öyledir,öyle olmalıdır-bu daha da vahimdir.Çünkü Cumhuriyet’in temeline dinamit koymakla eşdeğer bir olaydır bu.
Her iki durumda da Allah Cumhuriyeti ve milleti korusun.Bakanlıklar TC’yi yok etmeye yeltenirken,Bakanların yaptıkları işten doğrudan sorumlu olan Başbakan,bundan haberinin olmadığını söylüyor.Başbakan bu yöntemi kullanırken,onun Batman Valisi de aynı yönteme başvuruyor.Kentin girişindeki Atatürk Anıtı’na kazınmış olan Atanın bir özdeyişini oradan sildiriyor.Sonra da,”bundan haberim yok”diyor.Yani Vali kentine hakim değil.Ya da yaptığı işin yanlış ve utanılacak bir iş olduğunu  bildiğinden,”ben yaptırdım”diyemiyor.
Önceleri sinsice,şimdilerdeyse alenice Türklüğe, Atatürk’e,TC’ye karşı sistemli bir saldırı yürütülüyor ülkede.Bu,PKK ile varılan örtülü anlaşmanın gereği midir yoksa işbirlikçilerin Atlantik ötesinden aldıkları buyruğun gereği midir acaba? Halkımız gerçeği fark ettiğinde,kanla irfanla kurduğumuz Cumhuriyet mücadelesi kızışacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi