Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören

İstanbul un 3. Bölgesi CHP için her zaman çok sesli olmuştur. Rengârenktir, sürekli yarış olmuştur. Ancak yarışı kim kazanırsa kazansın sürekli bölge liderliğini Ankara’da kim yapıyorsa onun veya o günkü Genel Başkan Deniz Baykal’ın dediği olmuştur.

Önümüzdeki yerel seçimlerde bizce; “İlçe Kolektifi” denilen delege iradesini elinde tutan klik, çok ilginçtir ki “ön seçim” istiyor. Çünkü “ilçe kolektifi” denilen klik delege ağalığının başını çekiyor. Bunu iyi bilen Genel Merkez ise Önseçime sıcak bakmayıp eğilim yoklamasının sinyallerini veriyor.

İlkesel olarak kesinlikle önseçimden yana olmamıza rağmen ilçe, il ve Genel Merkezi bir örümcek gibi saran bu güruhtan, yani bu klikten kurtulana kadar, tavrımız aday belirlenmesinde Genel Merkezin inisiyatifinin sürmesi, yani eğilim yoklamasından yanadır.

Biz bunu 27 Şubat 2013 de yazmışız. Görünen o ki, dediklerimiz çıkmış olup Genel Merkez “eğilim yoklamasında” karar vermiştir!

Gelinen son durumda 12 İlçe Başkanı mertçe çıkıp biz adayız diyerek istifa etmiştir. Birde istifa etmeyip te yakınlarını oraya taşımak isteyenler vardır, tıpkı daha evvelki seçimlerde olduğu gibi! Bunu bilahare işleyeceğiz. Gelelim dünden haberini verdiğimiz Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören’e!

Bakın 27 Şubatta bu dört ilçe için neler demişiz!

Bakırköy; Bakırköy’de CHP her kim olursa olsun seçimi banko kazanır, ancak artık örgütü tanıyan bir adayla seçimi alırsa ancak o zaman CHP gerçekten kazanmış olur.

Bahçelievler; CHP için zor ancak Büyükşehir oylarını artırmak için demografik yapısı göz önünde bulundurularak belirlenen bir aday ile Büyükşehir oylarını artırabilir.

Bağcılar ve Güngören; Bu iki ilçeye kesinlikle solcu yönüyle öne çıkmış aday bulmalı. Bağcılar ve Güngören’de kesişme ideolojik yönde. Bu nedenle sağcının karşıtı solcu ile seçime giren CHP inanınki bu güne kadar aldığı oyu zirveye çıkartır.

***

Biz dediklerimizde halen ısrar ederken neler oluyor ona bir bakalım!

Bakırköy; Ateş Ünalerzen tartışmasız kesin aday adayı. Aylin Kotil Adaylık konusunda kesin kararlı, ancak Bakırköy olmazsa başka bir ilçe olur/mu sorusuna bizce; Evet, diyebilir diye düşünüyoruz. 2004 Yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Ali Fatinoğlu’nun Bakırköy’e adayım dediği duyumlarımız arasında yer alırken, ANAP tan Bakırköy Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bahadırlı’nın da aday adayları arasında ismi geçiyor. CHP il eski yöneticisi Ziya Disanlı’nında adaylık için çalışmalar yaptığını düşünüyoruz. Yük Mimar Selçuk Biber, Dr.Adil Emecan, Eski kaymakam Kadri Öner ve 30 yakın isim kulislerde dolaşıyor.

***

Bahçelievler; İlçe Eski Başkanı Diş Hekimi Hüseyin Özkahraman, İl Genel Meclisi üyesi Hasan Tapan, yine İl Genel Meclisi üyesi Adem Çeken, Eski kaymakamlardan Abdullah Durukan’ın isimleri aday adaylığı için geçenler arasında. Bu isimlerden görüştüğümüz Hüseyin Özkahraman “Ben şahsen aday değilim ancak İlçe örgütümün benle ilgili bir talebi var. Lakin ben, örgütümün ve Genel Merkezin bana vereceği göreve seve seve aday olurum” diyor. Şenol Güneş imini unutmamak gerek. Eski Futbolcu Teknik Direktör Şenol Güneşi kimse yabana atmasın. Bahçelievler için olası adaylardan biride Şenol Güneştir…

***

Bağcılarda Eski İlçe Başkanlarından Hikmet Çeliğin Ağabeyi Kemal Çelik ismide kulislerde dolanıyor. İşin ilginç tarafı Bağcıların sevilen siyaset adamı İl Başkan yardımcısı Bayram Ali Çeşmecinin Bağcılardan çok Avcılar için adının geçmesi. Bayram Ali Çeşmeciye 2011 Genel seçimlerindeki çalışmasından doğan bir göçmen sempatisi var. Çeşmeci benimde tanığı olduğum çalışmalarında Avcılarda oldukça çok beğeni topladı.

Bağcılar durum diğer ilçelere pek benzemiyor. Burada seçim kazanmaktan çok Büyükşehir oylarını çoğaltacak adaylara ihtiyaç var. Buradaki adaylar muhakkak mevcudun zıttı olmalı. Mevcut sağcı, karşısına da solcu bir rakip çıkartarak ancak kesişen gardını alan sandığa gitmeyen oyları kendi hanene çevirebilirsin. Biz bu konuda ısrarlıyız, CHP Bağcılarda mevcudun karşısına muhakkak solcu bir adayla çıkmalı. O zaman görün siz Bağcılardaki oy artışını!

***

Güngören aday seçiminde oldukça fazla önem verilecek ilçelerden biri. 19 bin oy farkı olan ilçede seçim kazanmak pek zor olmamakla birlikte, bugüne kadar duruşundan taviz vermemiş solcu bir adayla bu 19 bin fark kapatılabilinir. Güngören’de baştanda dediğimiz gibi oldukça fazla isim var, bunlardan bazılar; Tapudan emekli Mehmet Akyürek, Eczacı Neşe Kıyık, Avukat Nebi Zenginli ve Trabzon sporlu eski futbolcu Lemi çelik.

Siyasetin dumanından faydalanıp 13 İlçeyi 4 günde tamamladık. Kısa bir süre sonra daha net sonuca daha yakın yazılarımızda buluşmak dileği ile.


twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi