Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt.

İlçeler ve CHP analizimiz devam ediyor. 27 Şubat 2013 Tarihli yazımızda bugün ele alacağımız ilçelerden Başakşehir’i değerlendirmemişiz onuda bugün yapacağız. Ancak Beylikdüzü ve Esenyurt’la alakalı bir iki satırda olsa bir şeyler karalamışız bakın o günden bugüne bir değişiklik varmı?

 

Beylikdüzü; CHP’nin kazanmak istediği ilçelerin başında geliyor diyebiliriz. Beylikdüzü Çağdaş seçmen profili ile bizce CHP için en kolay ilçe. Geçen seçimlerde Belediye meclisinde çoğunluğu almasına rağmen yanlış aday nedeniyle Belediye Başkanlığını kaybeden CHP, sanırım bu kez Beylikdüzünde işi sıkı tutacağa benziyor. Mevcut İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gönlünden Başkanlık geçiyor, aday adayı olacağı kesin. Lakin Ankara’dan Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen “iki” farklı adaydan bir tanesinin de çıkma ihtimalini de göz önünde bulundurmakta fayda var…

Esenyurt; En karışık ilçelerin başında geliyor. Görevde olan İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un gönlünde Esenyurt Belediye Başkanlığının yattığını biliyoruz. Ancak Esenyurt’un kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Bülent Kerimoğlu faktörünü de unutmamak gerek. Son zamanlarda Ankara trafiğinde birbirleriyle yarış eden Bozkurt ve Çapanın veya bir başkasının adaylığı şuan oldukça karışık gibi durmasına rağmen son zamanlarda Çapanın yaptığı birkaç hamleyi de unutmamak gerek!

O gün ne yazdıysak bugünde aynısı veya aynısına çok yakın durumlar söz konusu. Bakalım siyasetin kızıştığı bu zamanda adı geçen ilçelerde neler var…

***

Beylikdüzü’ne dün olduğu gibi bugünde oldukça talep var gibi. Dün netleşmeyen aday adaylığı artık yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Eski Başkan Ekrem İmamoğlu kesin aday adayı olup Muhtemel aday adayları, Av. Osman Gürcan Çelikkol, Av. İbrahim Menteşağu, Seyfettin Başkan.

İmamoğlu tüm adaylardan birkaç adım önde. Bu averajı sonuna kadar götürür mü? Derseniz; bugünkü sakin halini sürdürür, kimseyle polemiğe girmeyip Ankara ile olan ilişkisini bu şekilde sürdürürse ipi göğüsler diye düşünüyoruz.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde aday adayı olan Yard Doç Dr. Mustafa Melek “bende bu işte varım” dediği duyumlarını alıyoruz.

Nurettin Sözen’in yeğeni olduğu ve özel kalem müdürlüğünü yaptığı, Bakırköy Belediye Meclis üyeliği yapmış kişi olarak söylenen Muharrem Alpaslan Beylikdüzüne göz kırpıyor.

2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı olupta CHP’ye dip yaptıran Prof. Dr Vecdet Öz’ün ismini ortaya atarak siyaset alanını bulandırmak isteyenlerde yok değil!

Ancak burada en çok konuşulacak ismin Ekrem İmamoğlu olup, onuda zorlayacak kişinin Av.Osman Gürcan Çelikkol ve Yard Doç Dr. Mustafa Melek olduğunu düşünüyoruz.

***

 

Başakşehir İçin İlçe eski Başkanı Özgür Karabat, Mehmet Kaban, yine eski Başkanlardan Necati Erdem, Mimar İsmail Çiçin, Sanayici Kemal Aydın’ın isimleri aday adaylığı için dolaşıyor. Mevcut durum itibarıyla Özgür Karabat’ı zorlayacak kimse en azından şimdilik yok gibi! Özgür Karabat alçak gönüllülüğü ile oldukça iyi bir performans göstererek üyenin ve ilçe halkının gönlünü kazanmış gibi duruyor.

***

Esenyurt; Başkan ve 11 yöneticisi istifa eden Esenyurt aslında tarihi bir hata yaptı. Şimdi onlara sormazlar mı “behey yoldaşlar hepiciğiniz meclis üyeliğine şartlandırdıysanız kafanızı, niye ilçe yönetimine soktunuz burnunuzu” Esenyurt ilçe yönetimi 11 yöneticisinin istifası ile bizce yara almıştır. Bu durum “benden sonrası tufan” durumudur!

Başakşehir ilçe eski Başkanı Özgür Karabat ve Beylikdüzü ilçe eski Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olacağını önceden bildiğimiz gibi Esenyurt ilçe eski Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da aday olacağını sanırım bilmeyen yoktur. Esenyurt’ta da değişen pek bir şey en azından şimdilik görülmüyor. Kemal Deniz Bozkurt aday adaylığında kesin, Bülent Kerimoğlu her an mindere çıkabilir, Gürbüz Çapanın hayali genel seçim de olsa Esenyurt denilince akan sular durur!

Yarın; Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören…


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi