İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

BAŞBAKAN HAKLIDIR….ANCAK…

Sayın başbakan 17 Aralıktan bu güne kadar devlet içinde bir paralel yapı oluştuğunu, bu yapının birçok insanın mağduriyetine sebep olduğunu yargıya polise ve devletin tüm kurumlarına sızdığını sık sık vurguluyor hesap sorulacağını gerekenin yapılacağını inlerine kadar girileceğini söylüyor. Hatta danışmanları Ergenekon ve balyoz gibi davalarla ile Türk ordusuna kumpas kurulduğunu açıklıyor.
Başbakan bu söyleminde haklıdır.

Yurtsever demokrat devrimci ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü düşünen milyonlarca insan yıllardır devlet içinde böyle bir örgütlenmenin olduğunu bunu bizzat iktidarın yaptığını söylüyordu. Yani bu gün başbakanın yakındığı bu yapıya toplumun büyük kesimi ayni tepkiyi veriyordu. Ancak ne başbakandan nede iktidar partisinden bu sağduyulu sese bir yankı gelmiyordu.

O zaman bu yapıdan yakınanların çete terörist ve darbeci oldukları iddia ediliyordu. Haklarında sahte deliller üretilerek hayatları karartılıyor kariyerleri sonlandırıyordu.
17 Aralığa kadar ülkeyi kesintisiz yöneten hatta bu kadroları devletin en kritik görevlerine getirmek için şaibeli sınavlar düzenleyenler yüksek puan alan vatan evlatlarını mülakatlarda eleyerek şimdi yakındıkları paralel yapının adamlarını işe almışlardır.12 yıldır onlarla halvet olanlar paralel yapıdan en son şikayet edecek olanlardır.

Sayın başbakan Tarsus’ta yedi uyuyanların yanından çıkıp gelmiş gibi birden meydanlarda salonlarda bağırıp çağırmaya içimizde paralel yapı var devleti kurumları ele geçirmişler deyip hızla tasfiye hareketine başlamış ve halen paralel yapıyla yatıp onunla uyanmaya devam etmektedir.

Muhalefet partileri Salı günleri mecliste konuşup tapeleri dinletmek rüşvet resimlerini yolsuzluk belgelerini ayakkabı kutularını kasaları göstermek yerine meydanlarda salonlarda konuşan başbakana yine o meydanlarda salonlarda cevap vermelidir.

17 Aralığın hesabını yargıdan polisten soran mahkemeleri devre dışı bırakan başbakan yargılamayı sandığa yani millete bırakmıştır.
 Artık bu davaların yargıcı ve savcısı yüce Türk milletidir. Ben o milletin bir ferdi olarak savcılık görevini yapmak üzere sayın başbakana buradan şunları soruyorum.

1-Bu ülkeyi 12 yıldır kim hangi siyasi parti yönetiyor ve sizin göreviniz yetkiniz nedir.

2-12 yıldır devletin Mit’i Polisi Savcısı hakimi yanınızda  ve emrinizde neden bu paralel yapıyı tespit edip gereğini yapmadınız.

3-Devlette böyle bir yapılanma var. Binlerce insanın sahte delillerle hayatı karartılmış cezaevlerine tıkılmış lütfen el koyun diyenlere ben bu mahkemelerin savcısıyım. Mahkemelerin tarafsızlığını tartıştırmam diyor hâkimlere savcılara polislere övgüler diziyordunuz. Şimdi ayni hakimleri savcıları polisleri paralel yapının adamları olarak suçluyorsunuz neden nasıl ve niçin değiştiniz.

4-17 Aralıktan bu güne kadar hep paralel yapı diyorsunuz çete diyorsunuz hain diyorsunuz yargıdan polisten yakınıp hepsini sürgüne gönderiyorsunuz da onların soruşturdukları olaylara neden değinmiyorsunuz.

5-Eskişehir de sadece anayasal hakkını kullanarak demokratik eylem yapan senin ülkenin bir gencinin sokak arasında kıstırılıp polis ve yardımcısı siviller tarafından sopalarla dövülüp linç edilmesi olayı gibi vahim bir olayı hiç anmazken Kabataş’da “benim türbanlı bacım” dediğiniz başka bir yurttasın kolunda ve bacağındaki 2 cm.lik hafif morluk için ülkeyi ayağa kaldırıp benim türbanlı bacımı yerlerde sürüklemişler üstüne idrarlarını yapmışlar diyerek günlerce meydanlardan tv.kanallarından 77 milyona duyurdunuz sonra bu olayın görüntülerinden gerçek olmadığı anlaşıldı.Bu konuda bir açıklama yapmayı camide içki içildi dedikten sonra hocanın beyanıyla içilmediği anlaşıldığında sürdürdüğünüz suskunluğunuzu yine sürdürecek misiniz. 2 cm’lik morlukta bir canın bedeli aynimidir.

6-Kutulardan çıkan 4,5 milyon dolarlar şu kaynaktan elde edilmiş ve şu iş için ayrılmıştır. Devletin banka müdürü şunun için bankaya yatırmamış evinde saklamıştır. Kasalar o evde şu nedenle bulunuyordu. El konan para bakanımın oğlunun yaptığı şu ticari faaliyetten şu işten kazanılmış helal paradır, sesleri dinletilen,görüntüleri sunulan müteahhitler,mahdumlar şu işler için konuştular konuşulanlar yalandır. Böyle konuşmalar yapılmamıştır diyemeyecek kadar çekindiğiniz bir şey mi var. Çekinmiyorsanız korkmuyorsanız alnınız açıksa çıkın milletin huzuruna yukarıdaki soruları tek tek cevaplayın millette rahat etsin sizde huzura kavuşun sayın başbakan.
Ben vatandaş olarak bana sandıkta tevdi ettiğiniz yargı görevimi yaptım size bu soruları sordum. Paralel yapı konusunda da size haklısınız dedim. Şimdi sandıkta yargı görevimi yapmak için sorularıma yanıt bekliyorum.77 milyonda bu soruların cevabını öğrendiği anda çok mutlu olacak inanın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlyas Öztekin Arşivi